Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako da zabavite vašu bebu?

    Kada beba nije više novorođenče, vreme je da joj se posvetite i kroz igru i interakciju, ne samo kroz svakodnevnu negu, hranjenje, kupanje, presvlačenje. Što je starija, bebi je sve potrebnija dodatna pažnja i stimulacija kroz igru jer na taj način uči i zabavlja se.

    Dok je beba u fazi novorođenčeta, plače uglavnom kada je gladna, mokra ili ako je nešto boli. No, jednom kada izađu iz te početne faze, bebe mogu plakati i kada im je dosadno, pokušavajući da skrenu vašu pažnju na njih. Oni zapravo govore: Mama, dosadno mi je, igraj se sa mnom!
     
    Evo nekoliko jednostavnih načina kako da zabavite bebu:
     
    Uključite bebu u svoje svakodnevne aktivnosti. Ne morate je ostaviti samu u sobi dok pravite ručak. Stavite je u stolicu za hranjenje u kuhinji i dajte joj plastičnu zdelu i šarene plastične ili drvene  kašike. To će biti savršena zabava za bebu dok ste vi zauzeti kuvanjem.  
     
    Bebe od oko godinu dana počinju da razumijue jezik i slike. Nabavite slikovnice sa ilustracijama i slikama voća, cveća i životinja. Beba će uživati posmatrajući šarene stranice i uz to učeći.
     
    Mala deca vole biti na otvorenom. Dakle, ako ste slobodni i ako vreme to dopušta, povedite dete u šetnju. Ako je beba počela da hoda, uživaće uz prve korake na otvorenom uz vašu pomoć.
     
     Bebe ne vole glasne zvukove, ali jako uživaju u umerenim različitim zvucima i melodijama. Možete nabaviti neki muzički instrument – igračku predviđenu za taj uzrast. Takođe, na tržištu su dostupni i DVD nosači zvuka sa različitim zvukovima namenjenim za bebe. Iznenadićete se kako zvuk može umiriti i zabaviti bebu.  

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE