Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Planovi EPS-a u zaštiti životne sredine

    Elektroprivreda Srbije (EPS) predstaviće danas planove ulaganja u projekte iz oblasti zaštite životne sredine i obaveze koje ta kompanija ima u ispunjavanju evropskih regulativa u toj oblasti.

    Trenutno su u EPS-u u toku projekti zaštite životne sredine vredni čak 400 miliona evra, a za realizaciju svih programa za rešavanje problema u toj oblasti , kao i za usklađivanje poslovanja EPS-a sa standardima EU, potrebne su godišnje investicije od oko 120 miliona evra, odnosno ukupno 1,2 milijarde evra.

    Čak 30 odsto obaveza koje bi Srbija u okviru svoje državne politike pristupanju EU trebalo da ispuni, odnosi se na propise i standarde iz oblasti zaštite životne sredine, saopštila je ta kompanija.

    Na konferenciji EPS-a, koja će biti održana na Srebnom jezeru, biće reči o aktuelnim i budućim projektima EPS-a u ovoj oblasti, u borbi protiv negativnih efekata klimatskih promena i praktičnoj primeni nusproizvoda nastalih u proizvodnim sistemima EPS-a.

    Osim dosadašnjih dostignuća EPS-a i planova ulaganja u tu oblast, biće reči i o efektima koje će ispunjavanje tih ciljeva imati na EPS i kupce električne energije.

    Na skupu će govoriti pomoćnik ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Aleksandar Vesić, direktor funkcije za zaštitu životne sredine u EPS-u Mihajlo Gavrić, savetnik za zaštitu životne sredine u EPS-u Miroslav Spasojević, menadžer za zaštitu vazduha, zemljišta i voda Saša Miletić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE