Manifestacije povodom dana oslobođenja Novog Sada

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Manifestacije povodom dana oslobođenja Novog Sada

  Povodom dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, 23. oktobra, danas će predstavnici grada, delegacije Gradskog odbora SUBNOR-a i Rezervnih vojnih starešina položiti vence na novosadskom Spomen-groblju i kraj spomenika Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju. 

   
  Na svečanosti u Gradskoj kući gradonačelnik Igor Pavličić uručiće tradicionalna priznanja, Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju.    
   
  Oktobarsku nagradu za izuzetne rezultate u radu dobili su hirurg u Kliničkom centru Vojvodine prof. Dr Jovan Pfau, direktorka škole “Milan Petrović” Slavica Marković i Studentski kulturni centar.  
   
  Novembarska povelja dodeljena je Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Novosadskom pozorištu/Ujvideki sinhazu, i Akademskom kulturno-umetničkom društvu “Sonja Marinković”.    
   
  To priznanje za izuzetne rezultate u privredi, društvenim i drugim delatnostima, ustanovljeno je povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad u Prvom svetskom ratu i 25. novembra iste godine, kada je doneta odluka o prisajedinjenju Srbiji oblasti koje čine današnju Vojvodinu.

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE