Čak 92 odsto telefona zagađeno bakterijama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čak 92 odsto telefona zagađeno bakterijama

  Kako su naučnici otkrili, 92 odsto telefona su zagađeni. Iako je većina bakterija bezopasna, jedan od šest anketiranih telefona bio je zagađen bakterijom E koli, bio je povezan sa desetinama slučajeva trovanja hranom i jednom smrti ovog leta u Evropi.

  Stručnjaci iz londonske škole za higijenu i tropsku medicinu uzeli su uzorke iz mobilnih telefona i ruku 390 ljudi iz 12 gradova i ustanovili da je najniži nivo zaraženosti u Brajtonu, a najviši u Glazgovu.

  Bakterija E koli je veoma zarazna, preživljava satima na rukama i površinama, naročito u toplim temperaturama i lako se prenosi dodirom na ručke vrata, na hranu i mobilne, i tako se može najlakše preneti drugima.
   
  Potiče iz fekalija i naučnici naglašavaju da se ruke peru sapunom, posebno nakon odlaska u toalet.
   
  Četvrtina anketiranih telefona sadrži aureus bakteriju, koja se nalazi prirodno u nosu, ustima i koži, pa se naglašava da pacijenti i posetioci bolnica obavezno peru ruke.
   
  Najveći deo telefona zaraženih bakterijom E koli je u Birmingemu gde je četiri od deset telefona bilo zaraženo, a u Londonu je utvrđena bakterija na 28 odsto ruku.
   
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE