Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Opštinama dodatnih osam milijardi dinara

    Vlada Srbije usvojila je amandman Ujedinjenih regiona Srbije (URS) na rebalans ovogodišnjeg budžeta koji će omogućiti da se jasno videti koliko će koji grad i opština dobiti novca u poslednjem kvartalu godine po osnovu nenamenskih transfera i transfera solidarnosti, saopštio je u subotu URS.

    URS je naveo da će se taj način otklanja neizvesnost i omogućava predvidivost u planiranju lokalnih finansija.

    Gradovi i opštine će za poslednja tri meseca ove godine iz budžeta dobiti ukupno 4,6 milijardi dinara nenamenskih transfera i oko 810 miliona dinara transfera solidarnosti, a uz dvostruko veći prihodi od poreza na zarade, budžeti gradova i opština biće ukupno uvećani za oko osam milijardi dinara, piše u saopštenju URS.

    U četvrtom kvartalu ove godine, kako navodi URS, Kragujevac će dobiti 95,6 miliona dinara više sredstava u budžetu, Subotica 62,2 miliona dinara više, dok će Niš u svom budžetu imati dodatnih 129,4 miliona dinara.

    URS je podstio da je ovog proleća prikupio više od pola miliona potpisa gradjana, koji su doprineli usvajanju novog Zakona o finansiranju lokalnih samouprava na osnovu kojeg gradovi i opštine od ovog meseca imaju duplo više novca od poreza na plate koje se zarade u tom gradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE