Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Konferencija o AIDS-u u Beogradu

    Trinaesta evropska konferencija o AIDS-u, na kojoj će učestvovati više od 3.300 najvećih svetskih stručnjaka u toj oblasti, biće održana u Beogradu od 13. do 15. oktobra.
     
    Konferencija, koja se održava pod pokroviteljstvom Evropskog kliničkog društva za AIDS, prvi put će biti održana u zemlji koja nije članica Evropske unije. 

    Kako se navodi u saopštenju organizatora, Beograd će ugostiti više od 3.300 najvećih evropskih i svetskih stručnjaka u oblasti kliničkog istraživanja na polju HIV/AIDS medicine iz Evrope, Amerike, Australije, Novog Zelanda, Kanade, Kuvajta, Kine, Ugande i Kongoa. 

    Konferencija je, kako se navodi, prvenstveno naučni skup namenjen stručnjacima i profesionalcima u oblasti HIV/AIDS-a, na kojoj će biti reči i o radu nevladinog sektora. 

    Na konferenciji će biti predstavljena najnovija originalna istraživanja na polju HIV medicine sa posebnim osvrtom na temu HIV/AIDS-a među ženama i trudnicama, kod novorođenčadi i kod dece. 

    Biće predstavljeno i šesto izdanje Evropskog terapijskog vodiča za rukovođenje HIV infekcijom, koji je i u Srbiji zvanični terapijski vodič. 

    Organizator skupa je neprofitno udruženje lekara Evrope, ustanovljeno 1991. godine, koji se bave lečenjem i istraživanjima u oblasti HIV/AIDS. 

    Konferencije evropskog udruženja za klinička istraživanja o HIV/AIDS-u organizuju se svake druge godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE