Dijete su krive za gojaznost?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dijete su krive za gojaznost?

  U osnovi ideja o dijeti za smanjenje telesne masnoće nije pogrešna. Matematika funkcioniše, medicinski princip je validan. Međutim poznato je da većina ljudi izgubljene kilograme povrati vrlo brzo.
   
  Uglavnom prolazimo kroz nekoliko ciklusa dijeta godišnje. Verovatno u januru donesete odluku da ćete se zdravije hraniti, toga se pridržavate mesec, dva, postanete zauzeti, dosadno vam je, postajete isfrustrirani i počnete da se prejedate. Onda čitav proces ponovite još dva, tri puta i sledeća Nova godina je stigla.

  Moguće je da je baš zloupotreba i preterana upotreba “dijeta” doprinela epidemiji gojaznosti u svetu i da više pažnje treba posvetiti celokupnom zdravlju i ishrani, a ne stalno težiti nekoj nerealnoj težini. To naročito važi za žene, s obzirom da su modni časopisi i tv kanali prepuni premršavih devojaka, a one žele da ih dostignu po kilaži.

  Najbolje je da prestanete sa dijetama odmah. Jedite normalno i oslušnite svoje telo, zaključite na šta reaguje, šta mu je potrebno. Zbog kojih namirnica se osećate najbolje, najsvežije i najzdravije. Kada jednom ustanovite šta vam prija situacija je puno lakša.

  Zdrava ishrana je bitna. Ne treba se odricati ničega, samo treba jesti u normalnim količinama, imati uravnotežene obroke. A dobar izgled će doći i što je najvažnije nećete izgubljene kilograme ponovo vratiti.

  Najbolje od svega je što ćete imati mnogo više energije i volećete ono što vidite u ogledalu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE