Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Građani Srbije najstrastvenije kafopije u regionu

    Građani Srbije najstrastveniji su ljubitelji kafe u regionu jer gotovo 70 odsto ispitanih pije i nekoliko šoljica dnevno, pokazalo je istraživanje Nescafe Dolce Gusto (GfK), a saopštila danas kompanija Nestle.
     
    Prema istraživanju koje je sprovedeno krajem prošle godine, više od polovine ispitanika u Srbiji uvek započinje dan kafom, uglavnom toplom, kako bi prikupili energiju za novi dan. 

    Kafu sa ili bez mleka, u velikoj ili maloj šolji, jaču ili slabiju, više od 82 odsto ljubitelja kafe pije kod kuće ili na poslu, kao prvi napitak i deo jutarnjeg rituala. Oni koji prvu jutarnju kafu piju na poslu, ovo vreme koriste za ćaskanje sa kolegama i pripremu za početak radnog dana. Od ljubitelja kafe u regionu građane Srbije izdvaja podatak da dve trećine stanovnika pije kafu u popodnevnim časovima i to iz čistog zadovoljstva i uživanja. Dok se u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kafa gotovo nikada ne pije hladna, u Srbiji više od polovine ljubitelja ovog napitka konzumira kafu i u hladnoj varijanti. 

    U kafićima biramo instant kafu pre nego domaću, zbog većeg izbora ukusa i načina pripremanja, pokazalo je ovo istraživanje Kada je reč o kupovini kafe, ljude u Srbiji najviše zanima odnos cene i kvaliteta, zatim preporuka prijatelja, pa tek onda raznovrsnost i dostupnost. Da smo jedna od nacija koja strastveno voli ovaj čuveni napitak, pokazuje i podatak da građani Srbije u proseku piju 2,5 šoljice kafe dnevno. U svetu se godišnje popije 400 milijardi šoljica kafe, što samo pokazuje koliko je ovaj napitak postao sastavni deo naše svakodnevice. GfK istraživanje urađeno je u periodu od novembra do decembra 2010. godine, na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1.000 građana iz Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE