Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Želite li dečaka ili devojčicu?

    Postoje razne teorije kako da utičete na to kog će pola biti vaša beba, ali naučnici tvrde da ne postoji univerzalno pravilo. Ipak, ishranom i seksualnim odnosom u određenom trenutku ovulacije, možete donekle da utičete na to da li ćete dobiti dečaka ili devojčicu.


    Tvrde da bi buduće majke koje žele dečaka trebalo da konzumiraju hranu bogatu kalcijumom i natrijumom, dok one koje žele devojčicu treba da jedu namirnice sa većom količinom magnezijuma i kalcijuma.
    Naučnici tvrde da se pol deteta određuje u trenutku oplodnje, jer sprematozoidi nose ili iks (ženske) ili ipsilon (muške) hromozome.
    Muški sprematozoidi su brži i manji, ali i slabije izdržljivi, dok su ženski sporiji, ali trajniji. To znači da će se posle odnosa koji se dogodio dva dana pred sazrevanje jajne ćelije, verovatno roditi devojčica, dok se odnos na dan ovulacije u većini slučajeva završava rođenjem dečaka.
    Jajna ćelija može biti oplođena tokom 36 sati, a ako se računa da je ovulacija 14. dana ciklusa, ženama koje žele sina savetuje se apstinencija tri do četiri dana, što povećava koncentraciju i pokretljivost spermatozoida. To znači da treba da imaju odnos dan pre ili na dan ovulacije.
    Ženama koje žele ćerku preporučuje se seksualni odnos dva do tri dana pre ovulacije, posle čega treba apstinirati.
    Takođe, neka istraživanja pokazuju da žene koje duže vreme nisu mogle da ostanu u drugom stanju češće rađaju dečake, a i da je to slučaj sa parovima koji upražnjavaju seks više od tri puta nedeljno.


    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE