Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskoro emotikoni koji ilustruju „stvarne“ žene?

    Da li ste primetili da se žene kroz emotikone prikazuje samo u kontekstima koji se vezuju za lepši pol, poput šminkanja ili friziranja? E, pa Gugl (Google) je rešio da ovom steretipu stane na kraj.

    Emotikoni koji prikazuju plesačice flamenka ili neveste su „slatki“, ali nijedan od njih ne prikazuje „stvarne“ žene, u njihovom svakodnevnom ambijentu kao što je, na primer, poslovni.

    Mali tim od nekoliko zaposlenih u kompaniji Gugl osmislio je način da se iz banalnih znakova, poput emotikona, eliminišu seksistički elementi.

    Oni su predstavili svoj plan Unicode Consortiumu, neprofitnoj organizaciji osnovanoj u cilju razvoja, širenja i promovisanja korišćenja Unicode standarda koji određuje prikaz teksta u savremenim softverskim proizvodima i standardima.

    Ideja je da novi emotikoni prikazuju „stvarne“ žene sa širokim spektrom profesija kojima se, poput muškaraca, i one bave. Sve sa ciljem da se istaknu karijerne raznolikosti žena i osnaživanja lepšeg pola generalno.

    Profesionalni „ženski“ emotikoni se i zaista odnose na različite oblasti, kao što su biznis, zdravstvo, nauka i obrazovanje, ali i industrija, poljoprivreda…

    Izvor: BIZLife

    Foto: Unicode

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE