Lekari obilaze pacijente po kućama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lekari obilaze pacijente po kućama

  Pacijente u najudaljenijim selima opštine Kuršumlija, koji ne mogu da dođu do grada na pregled, ubuduće će obilaziti lekari Doma zdravlja, saopštila je ta ustanova.
   
  Lekari opšte prakse i specijalisti pregledaće pacijente u seoskim ambulantama, ali će ih posećivati i po kućama u mestima gde nema ambulante, rekla je direktorka Doma zdravlja Ljiljana Arsenijević. 

  Ona je navela da će lekari specijalisti u nerednom periodu zakazivati preglede po selima u kojima ima ambulanta, a zatim će terenskim ambulantama obilaziti pacijente od kuće do kuće. 

  “Naše stanovništvo onemogućeno je da se redovno javlja na preglede, a posebno na preventivne preglede. Zato smo odlučili da ih povremeno obilaze specijalisti – internista, ginekolog, stomatolog, lekar opšte prakse, laborant i tehničar”, kazala je Ljiljana Arsenijević. 

  Ona je navela da ovi pacijenti uglavnom boluju od kardiovaskularnih bolesti, ali i da je u porastu broj obolelih od karcinoma. 

  “Istovremeno, Dom zdravlja je u saradnji sa apotekarskom ustanovom iz Prokuplja angažovao i farmaceutskog tehničara koji pacijentima na licu mesta daje najosnovnije lekove”, kazala je Arsenijević.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE