Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Holandija procenjuje srpsku poljoprivredu

    Holandski Institut za istraživanje u poljoprivredi (LEI) sarađivaće sa Srbijom kako bi se ustanovila potencijalna uloga srpske poljoprivr‚ede na tržištu Evropske unije.

    Holandija će bliže sarađivati sa Srbijom u oblasti poljoprivrede, rečeno je u holandskoj vladi, dok će se LEI  baviti analizom mogućeg doprinosa Srbije poljoprivredi Evropske unije. LEI je u utorak, 13. septembra, predao prvi nacrt izveštaja ministru poljoprivrede Srbije, Dušanu Petroviću.
     
    LEI izvodi studiju na zahtev Ministarstva ekonomije, poljoprivrede i inovacija Holandije i srpskog Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede. Konačni rezultati biće poznati do kraja 2011. godine. Prema navođenju holandskog ministarstva, moguće je brzo prilagođavanje prehrambene industrije, veterinarstva i fitosanitarnih uslova evropskim standardima, od čega će koristi imati i Holandija u trgovini sa Srbijom.
     
    Sporazum o bližoj saradnji propratila je i poseta srpske delegacije Holandiji, Holanđani navode da Srbija ima veliki potencijal u agrobiznisu, zahvaljujući plodnom tlu i blizini velikih tržišta Evrope.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE