Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Sport“: Čović definitivno u Zvezdi!

    Sportski dnevni list „Sport“ piše da je u petak uveče postignut dogovor o funkcionisanju kluba sa Malog Kalemegdana, koji će se ubuduće zvati – Crvena zvezda Beograd.
     
    U akciju spasavanja crveno-belih uključio se i predsednik Košarkaškog saveza Srbije i gradonačelnik grada Beograda Dragan Đilas. On se preksinoć sreo sa Nebojšom Čovićem, jedinim kandidatom za predsednika kluba koji je dao svoj program izlaska iz krize.

    Sastanku je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Živorad – Žika Anđelković, nekadašnji prvi čovek Crvene zvezde.
     
    Kako „Sport“ saznaje, pronađen je modalitet kako da se klub bogate istorije spasi iz beznađa u kojem je godinama, pritisnut milionskim dugovima i blokadom računa, pa mu je pretio i stečaj.
     
    Spasonosno rešenje jeste da se spoje crveno-beli i FMP i da Nebojša Čović sa svim resursima kluba iz predgrađa preuzme brigu o „novom“ klubu koji će se nositi ime – Crvena zvezda Beograd!
     
    Na taj način klub bi bio oslobođen ogromnog tereta dugova i prekinuta dugogodišnja blokada računa, nešto slično kako je Sportsko društvo uradilo sa vaterpolom klubom Crvena zvezda, koji je sada aktivan sa prefiksom Vet(erani).
     
    Posle ovakvog razgovora na nivou, predstoji da se sazove što pre Skupština crveno-belih i ozvaniče mere za reorganizaciju kluba sa Malog Kalemegdana, iza kojeg će stajati – čovek od uspeha Nebojša Čović, kao predsednik Upravnog odbora.
     
    Prema informacijama iz istih izvora, Čoviću bi od pomoći bio i Živorad Anđelković, koji bi preuzeo funkciju predsednika Skupštine kluba. Posle toga bi došao na red izbor novog trenera, gde trofejni stručnjak Svetislav Pešić figura kao najozbiljniji kandidat za – povratak na klubu crveno-belih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE