Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tači naredio da se pošalje još Rosa

    Kako javlja kosovska televizija, Hašim Tači naredio da se na administrativni prelaz Jarinje pošalje još pripadnika specijalih jednica kosovske policije Rose.


    Takođe, Radiotelevizija Kosova prenela je oko osam časova da je Tači zatražio podršku snaga Kfora da se kod Leposavića uklone prepreke koje su tamošnji Srbi postavili da bi sprečili pripadnike Rosu da prodju ka Arinju.

    U međuvremenu, portparol policije Kosova Brahim Sadiju  izjavio je da su specijalne jedinice te policije preuzele prelaz Jarinje kod Leposavića, na administrativnoj liniji Kosova i centralne Srbije.

    Podsetimo, Srbi blokiraju magistralni put Kosovska Mitrovica – Raška u selu Rudare i Lepasaviću zbog pokušaja specijalnih jedinica kosovske policije da zauzmu Jarinje. 
     
    Srbi očekuju dolazak komandanta Kfora Erharda Bilera, koji je tokom noći razgovarao sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem i šefom pregovaračkog tima Beograda Borislavom Stefanovićem i nakon toga, oko pet časova, otišao u Kosovsku Mitrovicu na pregovore sa predstavnicima Vlade Kosova.

    Blokirana mesta neprestano nadleću helikopteri Kfora.

    I u Ibarskom Kolašinu su tokom noći neočekivano pripadnicu Rose zauzeli prelaz Brnjak, a više stotina Srba blokiralo je put Zubin potok – Ribarić u mestu Banje i još uvek čekaju ishod pregovora Bogdanovića i Stefanovića sa Bilerom.

    U Leposaviću je noć protekla mirno, dok je u Kolašinu više osoba uhapšeno, a jedan Srbin je povređen.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE