Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Neophodna reforma američke poljoprivrede

    Eric Larson, izvršni direktor američkog Farmerskog Biroa dao je svoje viđenje stanja poljoprivrede u Americi.
     
    “Više od polovine radnika na američkim farmama čine ilegalni emigranti”, izjavio je Larson. On se nije ustručavao da podrži imigracionu reformu jer je frustriran sa Amerikancima koji misle da bi farme mogle da prežive bez ilegalnih imigranata.
     
    „Kolika god stop nezaposlenosti bila u Americi, ljudi jednostavno neće da rade na farmama. Imamo veliku nezaposlenost, a veliki nedostatak radnika na farmama“, kaže Larson.
     
    Takođe je izjavio da američki političari uzimaju donacije od poljoprivrednika, ali se ne bave njihovim problemima.  
     
    Larson je siguran da će se mnogo farmi ugasiti bude li se uveo novi sistem elektronske verifikacije broja socijalnog osiguranja. Sistem radi daleko bolje u teoriji nego u praksi, jer on kaže samo da li taj broj socijalnog osiguranja nekome pripada, a ne i da li pripada osobi koja ga je ukucala.
     
    Udruženje farmera nema problem sa tim sistemom u slučaju da se uvede program za privremene radnike ili radnike koji su na putu dobijanja trajnog državljanstva, kaže Larson.
     
    “Ako nam se ne sviđa da budemo zavisni od uvozne nafte, kako bi se tek osećali da zavisimo od uvozne hrane?” “Reforma je neophodna”, izjavio je Larsen.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE