Nisu pronađene sporne konzerve Eva skuša fileta u RS

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nisu pronađene sporne konzerve Eva skuša fileta u RS

  Zdravstveni ispektori u Republici Srpskoj do sada nisu pronašli spornu seriju konzervi Eva skuša fileti hrvatske kompanije “Podravka” u kojoj je utvrđena nedozvoljena koncentracija histamina, izjavio je glavni republički zdravstveni inspektor Desimir Miljić.
   
  Miljić je naveo da su inspektori izvršili kontrole u svim većim objektima i da u prometu nije zatečena sporna serija konzervi, napomenuvši da su prošle sedmice pojačali kontrole kod subjekata koji vrše promet hrane.
   
  On je podsetio da su kontrole pojačane zbog informacije da je kompanija “Podravka” u Hrvatskoj počela povlačenje proizvoda Eva skuša fileti u biljnom ulju od 115 grama, serije 31012011, koja je upotrebljiva do 31. januara 2015. godine zbog sadržaja nedozvoljene koncentracije histamina.
   
  “Opštinski i gradski zdravstveni inspektori, koji vrše inspekcijski nadzor u unutrašnjem prometu, upozoreni su da, ukoliko pronađu ovu seriju proizvoda, obustave promet i da, ukoliko bude potrebe, izvrše i uzorkovanje ove serije konzervi radi laboratorijske analize”, kaže Miljić.
   
  U dva prodajna objekta u Doboju poslodavci su, pre dolaska inspekcije, dobrovoljno povukli iz prodaje konzerve Eva skuša fileti od 115 grama čiji je rok trajanja do 15. januara 2015. godine, odnosno konzervu čija serija i rok trajanja nisu sporni.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE