Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova ponuda: „Luka“ i Grad u partnerskom odnosu

    Biznismen Milan Beko spremio je ponudu za Grad Beograd koja se zasniva na javnom privatnom partnerstvu i daje mogućnost da preduzeće „Luka Beograd” i Grad zajednički koriste zemljište na teritoriji luke, saznaje „Blic”.

    – „Luka Beograd“ i ja spremni smo da se odreknemo značajnih resursa, odnosno zemljišta Luke ako je gradonačelnik Dragan Đilas spreman da zajednički razvijemo privatno javno partnerstvo koje će, prema zahtevima EU, uskoro morati da se uvede u Srbiju – kaže Beko za „Blic”.
     
    „Luka Beograd” će danas gradonačelniku uputiti zvaničan poziv na sastanak na kome bi trebalo da se raspravlja o ovom predlogu. Dogovor bi značio prekid spora oko zemljišta koji se sedam godina vodi između Grada i „Luke”, ali i mogućnost uključivanja Grada u višemilionski projekat izgradnje stambenog kompleksa na teritoriji Luke.
     
    – Od gradonačelnika očekujem ekonomski i pravni okvir koji će stimulisati privatnu inicijativu i dolazak investitora, a da konkretne projekte prepusti preduzetnicima. Mislim da je Gradu veći neprijatelj Zakon o planiranju i izgradnji (koji uvodi konverziju prava korišćenja zemljišta u pravo svojine i koja se često meri milionskim sumama) i loša praksa prilikom dodele dozvola, nego domaći privrednici. U Beogradu više nema dizalica, slabo se gradi. Jedino Đilas ima snagu da vrati dizalice u Beograd i to bi moglo da se pokaže na slučaju „Luke” – kaže Beko.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE