Stanković: Novi zahtevi pred zdravstvenim sistemom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stanković: Novi zahtevi pred zdravstvenim sistemom

  Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je danas da bolesnici u Srbiji pred zdravstveni sistem konstantno postavljaju nove zahteve, očekivajući lečenje kao u razvijenijim zemljama.
   
  Na konferenciji u okviru projekta Ministarstva zdravlja i Evropske unije “Obuka za menadžment u zdravstvu” Stanković je rekao da je činjenica da se pred zdravstveni sistem Srbije postavljaju sve veći zahtevi i da će taj projekat “dati krila u prevazilaženju problema”.
   
  “Bolesnici u Srbiji zahtevaju lečenje kao u mnogo razvijenijim zemljama od naše. Činjenica je da su neophodne inovacije”, naveo je ministar. Reč je o projektu za koji je EU obezbedila 4,3 miliona evra i sprovodi se od 2008. godine do 22. jula ove godine.
   
  Šef operacija Delegacije EU u Srbiji Ferenc Simon kazao je da su kvalifikacije i treninzi menadžera ključni za reforme i inovacije u zdravstvu. Konferenciji “Menadžment u sistemu zdravstvene zaštite – poznati izazovi, nove ideje” prisustvovali su i dekani Medicinskog fakulteta u Beogradu i Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Bambuširević i Milan Martić. EU je od 2001. godine bespovratno uložila u zdravstveni sistem više od 140 miliona evra.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE