Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stanković: Novi zahtevi pred zdravstvenim sistemom

    Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je danas da bolesnici u Srbiji pred zdravstveni sistem konstantno postavljaju nove zahteve, očekivajući lečenje kao u razvijenijim zemljama.
     
    Na konferenciji u okviru projekta Ministarstva zdravlja i Evropske unije „Obuka za menadžment u zdravstvu“ Stanković je rekao da je činjenica da se pred zdravstveni sistem Srbije postavljaju sve veći zahtevi i da će taj projekat „dati krila u prevazilaženju problema“.
     
    „Bolesnici u Srbiji zahtevaju lečenje kao u mnogo razvijenijim zemljama od naše. Činjenica je da su neophodne inovacije“, naveo je ministar. Reč je o projektu za koji je EU obezbedila 4,3 miliona evra i sprovodi se od 2008. godine do 22. jula ove godine.
     
    Šef operacija Delegacije EU u Srbiji Ferenc Simon kazao je da su kvalifikacije i treninzi menadžera ključni za reforme i inovacije u zdravstvu. Konferenciji „Menadžment u sistemu zdravstvene zaštite – poznati izazovi, nove ideje“ prisustvovali su i dekani Medicinskog fakulteta u Beogradu i Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Bambuširević i Milan Martić. EU je od 2001. godine bespovratno uložila u zdravstveni sistem više od 140 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE