Sva tužilaštva do 2013. u novoj zgradi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sva tužilaštva do 2013. u novoj zgradi

  U blizini zgrade Ministarstva inostranih poslova i neposredno pored zgrade poljske ambasade u Kneza Miloša do kraja 2013. godine trebalo bi da bude izgrađena zgrada u kojoj će biti smešteno čak pet tužilaštva.
   

  Projekat vredan 19 miliona eura Republika Srbija realizuje u saradnji sa Evropskom investicionom bankom.
   
  Nedavno je završen konkurs za projekat nove zgrade tužilaštva, a pobednik je ARCVS studio. Portal www.beobuild.rs je predstavio pobedničko rešenje, koje je prvu nagradu osvojilo u konkurenciji četri arhitektonska biroa.

  Zgrada tužilaštva će se prostirati na osam nadzemnih etaža, koje će pokrivati 12.170 m2, kao i dodatnih 6.760 m2 u podzemnom delu.
   
  Prema zamisli arhitekata studija ARCVS, na prizemnoj etaži nije se insistiralo na uobičajenim oblicima, poput kolonada, velikih stepeništa ili portala. Njihov predlog je nešto spontanije rešenje, koje je u mnogo direktnijoj vezi sa ulicom i prolaznicima, oslonjeno na snažan drvored u Ulici Kneza Miloša.
   
  Ako se u obzir uzme činjenica da se kontakt ovakve institucije sa građanstvom vrši kroz holove, čekaonice i pisarnice, onda do izražaja dolazi ovakav koncept prilaza objektu i vizuelno-funkcionalne komunikacije prizemlja i ozelenjenog trema sa trotoarom ispred objekta.

  Prema rečima arhitekata, problem koji se nikako nije mogao izbeći jeste presecanje trotoara saobraćajnim rampama. Automobili će iz tog razloga morati da pristupaju garaži sa prednje strane objekta, prelazeći preko trotoara i to je jedina funkcionalna zamerka, koju autori nisu mogli rešiti na drugačiji način.

  Objekat visinski prati već formiran niz u ovoj ulici, a kako su u ARCVS birou rekli, objekat je zamišljen da korespondira za bogatom plastikom poljske ambasade sa leve strane, zatim umerenošću stamabenog objekta sa desne strane, kao i vizurom kupole Ministarstva spoljnih poslova.
   
  U ovoj zgradi će biri smešteno Republičko javno tužilaštvo, Apelaciono javno tužilaštvo, Više javno tužilaštvo, kao i Prvo i Drugo javno tužilaštvo u Beogradu.
   
  Radovi na izgradnji nove zgrade tužilaštva trebalo bi da počnu najkasnije u proleće sledeće godine, a rok za njihov završetak je godinu i po dana, što znači da će se tužilaštva u novu zgradu useliti 2013. godine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE