Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekonstrukcija postrojenja za snabdevanje vodom u Petrovcu na Mlavi

    Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Vinsent Dežer, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar  životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, ministar prosvete i nauke Žarko Obradović, ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković,  državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Milan Đokić i predsednik opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević otvorili su postrojenje za snabdevanje vode u Petrovcu na Mlavi – projekat vredan 4.339.387,00 miliona evra.
     


     
    Evropska unija investirala je 3.714.387, miliona, dok je ostatak obezbeđen iz bužeta opštine Petrovac na Mlavi i Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede – 364.500,hiljada evra, kao i iz budžeta Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja (NIP) 260.500 hiljada evra.
     
    Ovim projektom unapređen je postojeći nivo pružanja usluga u pogledu raspoloživih radnih pritisaka vode, obezbeđeno je bolje snabdevanje pijaćom  vodom u Petrovcu na Mlavi  i obližnjim naseljima (oko 232,000 domaćinstava), bolji kvalitet vode, stabilno snabdevanje vodom prehrambene i ostale industrije, kao i otklanjanje rizika po javno zdravlje. Takođe, ovaj projekat podrazumeva i usklađenost sa nacionalnom i zakonskom regulativom EU koja se odnosi na snabdevanje pijaćom vodom.
     
    Opštinski Master plan o vodosnabdevanju definisao je najkritičnije probleme u postojećem sistemu snabdevanja vodom kao i njegov dugoročni razvoj. Najkritičnija pitanja su neodgovarajuće praćenje rada, kontrola i rad izvora vode, nedovoljna operativna efikasnost, nedovoljan kapacitet rezervoara, zastarela i nepouzdana distributivna mreža. Glavni ciljevi projekta bili su opšte poboljšanje kvaliteta vode i unapređenje sistema za snabdevanje vodom sa neophodnom crpnom stanicom i rezervoarom.
     
    Rekonstrukcija sistema za snabdevanje vodom stvorila je preduslove za ubrzani razvoj lokalne privrede, bolji kvalitet života, uslova rada i bolji životni standard u opštini Petrovac na Mlavi i susednim opštinama.Takođe, projekat je u skladu sa Regionalnom razvojnom strategijom i značajno će doprineti efektivnom sprovođenju Lokalne strategije za održivi razvoj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE