Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Energoprojekt“ ostvario gubitak u prvom kvartalu

    Najveća domaća građevinska kompanija, „Energoprojekt holding“, objavila je poslovne rezultate za prvo tromesečje koji su bili značajno ispod plana menadžmenta i očekivanja ulagača, objavljeno je na sajtu brokerske kuće „Sinteza invest group“.

    U prvom kvartalu tekuće godine zabeležen je minus od 960.000 evra, dok je poslovnim planom bilo predviđeno ostvarenje bruto dobiti od 480.000 evra.

    Za celu poslovnu godinu planirana je konsolidovana bruto dobit od 6,3 miliona evra, dok je u prošloj godini ostvareno 8,7 miliona evra.

    Na „Danu listiranih kompanija“ generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović rekao je da je ovaj građevinski holding okončao prvo tromesečje uz gubitak, ali je naglasio i da je taj minus posledica sezonske prirode građevinarstva a ne lošijeg poslovanja.

    Ostvareni zbirni konsolidovani prihod „Energoprojekta“ u prvom kvartalu 2011. godine iznosio je 33,3 miliona evra što je 32 odsto slabije od plana poslovanja.

    Za celu godinu planiran je konsolidovani prihod u visini od 237,7 miliona evra, dok je lani ostvarena ukupna konsolidovana realizacija od 228,7 miliona evra.

    U strukturi ukupnog prihoda dominiralo je inostranstvo (58 procenata) i poslovi ugovoreni pre početka ove godine (91 odsto).

    Kada je u pitanju ugovaranje novih poslova, menadžment „Energoprojekta“ je planirao za tekuću godinu potpisivanje novih ugovora u iznosu od 273,1 milion evra (od toga čak 79 procenata u inostranstvu).

    U prvom kvartalu ugovoreno je tek 16,2 miliona evra (šest odsto) i to uglavnom u zemlji (10,3 miliona evra).

    Na kraju prvog kvartala, u sistemu „Energoprojekt“ je preostalo oko 336 miliona evra ugovorenih poslova i to u zemlji 119 miliona, a u inostranstvu 217 miliona evra.

    Akcije „Energoprojekta“ okončale su današnje trgovanje na nivou od 870 dinara.

    Na ovom nivou, „Energoprojekt“ beleži tržišnu kapitalizaciju od 8,24 milijardi dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE