Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jagodinci očekuju rekonstrukciju Železničke stanice

    Početkom maja Grad Jagodina i Železnice Srbije počeli su razgovore o rekonstrukciji zgrade Železničke stanice, koja je poslednji put renovirana pre četiri decenije. Očekuje se da radovi počnu u ovoj godini.

    – Zgrada Železničke stanice sagrađena je krajem 19. veka, kada je prvi voz u Srbiji prošao na relaciji Beograd – Niš. Bila je to jedna od najlepših zgrada tog vremena u gradu i zbog toga je bila na poštanskoj razglednici. Adaptacijom, sedamdesetih godina prošlog veka, kompletno je promenjen izgled stanice. Ona je naružila grad u svakom smislu, pa bi rekonstrukcija bila pun pogodak kada bi bio vraćen prvobitni izgled zgrade Železničke stanice u Jagodini – kažu jagodinski arhitekti.

    Rekosntrukcija zgade podrazumevla bi izgradnju krova, nove fasade, presvlačenje perona asvaltom, popravku toaleta… Bezbednost putnika je na prvom mestu, jer sada mogu da polome nogu zbog kratera i rupa na peronu. Planirano je postavljanje video-nadzora koji bi pokrio stanicu i prostor ispred, što će uticati na smanjenje krađa.

    – Nažalost, prva slika koju vide turisti, koji dolaze vozom u Jagodinu je jadan izgled železničke stanice. Od vlage otpada fasada i preti da povredi putnike, na njoj su ispisane razne neprimerene poruke i grafiti. U čekaonicu ne može da uđe od nesnosnog mirisa iz toaleta. Stanica je leglo svakojakih ljudi. sa kojima ni policija ne zna šta da radi. Ugasili smo greajnje u čekaonici da se ne bi skupljali, ali ni to ne pomaže. Toaleti su zapušeni i zbog toga se širi nesnosan smrad. Putnici ne mogu da uđu i da kupe kartu, a zaposleni obolevaju – kažu zaposleni na toj stanici.

    Najveći problem je ravan krov na zgradi, zbog čega vlaga nagriza zgradu već tri decenije, a najteže posledice su baš u čekaonici i u kancelarijama.

    NEPRIMERENA SLIKA


    Leti oko 5.000 putnika dođe vozom u Jagodinu. Dočekuje ih ružna i neprimerena slika u turističkom gradu koji godišnje poseti pola miliona ljudi. Zaposleni kažu da u blagajni ne može da se radi, pa zbog toga ni putnici tu ne kupuju karte, već sa perona ulaze direktno u kancelariju. Blagajna je nekoliko puta obijana, a noću je na stanicu najbolje da se ne dolazi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE