Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počeli 30. Timočki medicinski dani

    U Zaječaru je jutros počeo celodnevni simpozijum posvećen hipertenziji, koji je uvod u večerašnje svečano otvaranje trdnevnog naučnog skupa 30. Timočki medicinski dani.

    Ovogodišnja stručna predavanja posvećena su hipertenziji i bolestima srca.

    Timočki medicinski dani okupiće mnogobrojne stručnjake Medicinskih fakulteta u Beogradu, Nišu i Kragujevcu, Kliničkog centra Vojvodine, beogradskog Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ i lekare zaječarskog Zdravstvenog centra i drugih medicinskih ustanova Srbije.

    Posle svečanog otvaranja u pozorištu „Zoran Radmilović“, plenarno predavanje o mogućem napretku u tretmanu depresije održaće profesor Medicinskog fakulteta u Kragujevcu Slavica Djukić Dejanović, dok će o znanju i ponašanju mladih u Srbiji u sferi seksualnosti i reprodukcije govoriti doktor medicine Katarina Sedlecki, iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu.

    U petak i subotu biće održano više plenarnih predavanja o štitastoj žlezdi, koronarnim bolesltima, onkološkoj hirurgiji, zdravstvenom stanju dece i omladine i drugim temama iz oblasti zdravstva.

    Osim stručnih predavanja, u okviru ovog naučno – zdravstvenog skupa biće otvorena i 2. Smotra likovnog stvaralaštva „Alter ego“, kao i izložba fotografija lekara foto amatera pod nazivom „Ad manum medici“.

    Učesnike će zabavljati zaječarske grupe „Lavirint“ i VIS „Doktori“, u kome sviraju i pevaju zaječarski lekari.

    Organizatori 30. Timočkih medicinskih dana su Podružnica Srpskog lekarskog društva u Zaječaru, Medicinski centar Zaječar, Zavod za javno zdravlje „Timok“ i Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj banji.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE