Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Adecco očekuje jačanje potražnje za fleksibilnom radnom snagom

    Švajcarska kompanija Adecco saopštila je kako u nadolazećim mesecima očekuje snažnu potražnju za radnicima na određeno vreme budući da kompanije u početku nestabilnog oporavka stavljaju sve veći naglasak na fleksibilnost radne snage.

    Zapošljavanje na određeno vreme dobar je pokazatelj privredne situacije budući da su kompanije sklonije takvom obliku zapošljavanja na početku privrednog oporavka. „S obzirom na skroman rast BDP-a u većini privreda, za većinu je naših klijenata sposobnost reagovanja na nagle promene potražnje kroz fleksibilno zapošljavanje i niže nivoe zaliha velika prednost“, ističu nadalje u Adeccu. Taj najveći svetski posrednik u zapošljavanju, kome su glavni konkurenti holandska grupacija Randstad i američki Manpower, u prvom je kvartalu ostvario neto dobit u visini 100 miliona evra, u poređenju sa prognoziranih 91,5 miliona evra.

    Na krilima snažnih aktivnosti automobilske i industrijske proizvodnje u Nemačkoj pojačana je potražnja za radnicima na određeno vreme na severu Italije, gdje su smešteni brojni nemački dobavljači, tumače u švajcarskoj kompaniji. „Nemačke kompanije doista uviđaju važnost fleksibilnosti, nakon zaista oštrog pada privrednih aktivnosti“, izjavio je finansijski direktor Adecca Dominik de Daniel u razgovoru za novinsku agenciju Reuters. „Pogledate li italijanski BDP, pomislićete da nije baš najbolji, no italijanska privreda ima puno koristi od nemačkog privrednog ubrzavanja“, dodao je.

    U Nemačkoj i Austriji, kao i Italiji, Adecco je ostvario 38-odstotni rast organskih prihoda. U Francuskoj i Severnoj Americi, dva najveća Adeccova tržišta, takođe je zabeležen snažan organski rast, u visini 23 odnosno 17 odsto. U Britaniji je rast organskih prihoda iznosio tek 3 odsto, budući da su vladine mere štednje suzbile potražnju za zapošljavanjem na određeno vreme u javnom sektoru. Ta grupacija, koja će osigurati osoblje za Olimpijadu u Londonu 2012., ističe kako očekuje nastavljenu visoku nezaposlenost na svim svojim ključnim tržištima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE