Pravilno kombinovanje namirnica
Najveći broj naših obroka se sastoji od kombinacije različitih namirnica.Kako se te kombinacije odražavaju na naše zdravlje zna bečki profesor Hademar Bankhofer. Idealno uklopljeni obroci prema njegovim rečima podstiču zdravlje, vitalnost, mršavljenje i održavanje vitkosti.
Dobre kombinacije
Tako bi na primer jagnjeće pečenje trebalo da se servira sa belim pirinčem, ćureće grudi sa krompirom a pasta sa sosom od paradajza. Dobra mešavina su i špagete sa povrćem. Klasika zdrave ishrane u borbi protiv kardio-vaskularnih problema su integralne paste sa maslinovim uljem i crnim lukom kao i integralni tost sa nadevom od paradajza. Veoma popularna ali i delotvorna na zdravlje je mocarela sa paradajzom ili dinja sa šunkom.
Loše kombinacije
Trebalo bi izbegavati sledeće kombinacije: svinjsko pečenje sa knedlama, pivo sa kobasicom, pomfrit sa majonezom, beli hleb sa sirom, hleb sa puterom i marmeladom, kroasane sa čokoladnim kremom i voćni sladoled sa šlagom.