Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  1,2 milijarde za izbore, ali biće to mnogo više

  Skupštinski budžet za narednu godinu utvrđen je u iznosu od 3,47 milijardi dinara, od čega 1,23 milijarde idu Republičkoj izbornoj komisiji, i to 1,2 milijarde za predsedničke izbore i 26 miliona za tekući rad.

  Najviše novca namenjenih predsedničkim izborima biće utrošeno na naknade članovima RIK, biračkih odbora zaposlenima u Skupštini Srbije i onima u opštinama, koji budu angažovani za rad na sprovođenju izbora – 859,4 miliona dinara.

  Predsednički izbori koštaće, naravno, mnogo više, jer u troškove RIK ne ulazi novac koji će predsednički kandidati dobiti iz republičkog budžeta. Od sredstava opredeljenih RIK, na usluge komunikacija, u koje spadaju troškovi korišćenja mobilnih telefona, poštanskih usluga i dostava obaveštenja biračima o vremenu i mestu glasanja na izborima, otići će 79,9 miliona dinara.

  Za troškove službenih putovanja po zemlji planirano je devet miliona dinara, a taj novac biće potrošen na putovanja članova RIK u stalnom i proširenom sastavu s prebivalištem van Beograda, radi dolaska na sednice i odlaska u upravne okruge zbog primopredaje izbornog materijala pre i posle glasanja.

  Na zakup prostorija koje su u privatnom vlasništvu, a određene su za biračka mesta, kao i za skladištenje izbornog materijala, otići će 12,1 milion dinara. Za usluge po ugovoru namenjeno je 126,2 miliona dinara, od toga 550.000 dinara ide na prevođenje (na jezike nacionalnih manjina) izbornih akata RIK.

  Za usluge informisanja, u koje spada štampanje glasačkih listića i ostalog izbornog materijala, umnožavanje materijala, štampanje akreditacija za posmatrače i objavljivanje tendera i oglasa, planirano je 120 miliona dinara, a za UV lampe, sprejeve i glasačke kutije 16 miliona…

  Izvor: Politika

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE