Vanja Samardžić, Hangar Food Market

TASTY TALKS & Hangar Food Market: Novi gastronomski epicentar Beograda  

U srcu Novog Beograda, tamo gde je 1929. godine sleteo prvi avion u Srbiji, poletelo je nešto potpuno drugačije – najveći food market u regionu. Hangar Food Market, monumentalna građevina koju je projektovao genijalni Milutin Milanković, od septembra je postao epicentar ukusa, mirisa i druženja. 

Na više od 4000 kvadrata, pod jednim krovom nalazi se više od 30 pažljivo odabranih brendova. Hangar nije samo mesto dobre hrane, to je putovanje kroz različite kulture i kuhinje, ali i kroz vreme – od prvog aerodroma u Beogradu do modernog mesta okupljanja. Prostor je bez duvanskog dima, radi do kasnih sati i zamišljen je kao dnevni „living room” grada, gde se ljudi susreću, sede za velikim stolovima i dele istu trpezu. 

Vanja Samardžić iz Hangar Food Marketa rekla je na Tasty Talks događaju da je njihova ideja bila da objedine neka od velikih imena u Beogradu.  

„Ovo je, u stvari, jedna porodična priča. Mi smo jedna velika familija, četvoro nas je dece. Vrlo logično, svako ima različite i prohteve i želje. To nam je uvek bila nekakva barijera kad idemo, na primer, u restoran. Onda smo došli na ideju da rešimo problem koji možda mnogi imaju. Jedna od naših želja je da Hangar postane mesto različitih okupljanja – prostor za porodice i veća društva, ali i za dejt, poslovni sastanak, prvu jutarnju kafu ili poslednje piće u danu”, kaže ona. 

Na pitanje šta Hangar donosi beogradskoj gastronomskoj sceni, ona objašnjava da je njihov najveći doprinos oživljavanje dela grada koji je do sada bio gotovo „socijalno mrtav”. Iako okružen rezidencijalnim zgradama i poslovnim objektima, ovaj kraj godinama je patio od manjka sadržaja i mesta koja okupljaju ljude. Hangar unosi dah svežine u kraj koji je godinama bio tih, pretvarajući ga u mesto susreta i urbane energije. 

Vanja nam približava i filozofiju Hangar Food Marketa kada je u pitanju izbor zakupaca: 

„To je bio vrlo specifičan proces. Težili smo tome da se nijedan zakupac ne oseća ugroženo, da nema preklapanja u delatnostima. Trudili smo se da svi imaju svoju nišu i da u njoj rade. Zato imamo sve – od italijanske hrane, preko ćevapa, do sladoleda, klasičnih kolača i modernih slatkiša.” 

Za kraj, Vanja naglašava da je jedna od najvažnijih stvari što je ovo, zapravo, istorijsko mesto. 

„Hangar je, kao prostor, jedina preostala građevina starog beogradskog aerodroma, što mu daje posebnu vrednost. Svako ko je makar malo upoznat sa istorijom zna da se upravo ovde nalazio prvi aerodrom u Srbiji. Zato je ovaj prostor toliko specifičan – nekada je bio samo jedna velika poljana”, zaključuje Vanja za BIZLife. 


O Tasty Talks:

Prvi Tasty Talks, događaj koji je okupio predstavnike prehrambene industrije, proizvođače hrane, vlasnike lokala, kao i brojne food blogere održan je sinoć u Hangar Food marketu u Novom Beogradu, u organizaciji portala BIZLife-a i OdržiMe. Ideja serijala Tasty Talks je da otvori prostor za konkretan razgovor o tome šta jedemo, kako se menjaju navike potrošača, koje tehnologije oblikuju budućnost hrane i kakav uticaj ti procesi imaju na naše zdravlje, radno okruženje i zajednicu.

Veče posvećeno hrani, navikama i trendovima: Održan prvi TASTY TALKS

Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

 

Izvor: BIZLife Magazin

Foto: Stefan Jovanović

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE