Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  kredi suis

  Švajcarska vlada: STOP za bonuse u Kredi Suisu

  Švajcarska vlada je naložila banci Kredi Suis (Credit Suisse) da privremeno obustavi isplatu bonusa nakon što je ispregovarala da je kupi prva švajcarska bankarska grupa UBS.

  Švajcarsko ministarstvo finansija je saopštilo da mu savezni zakon daje za pravo da odredi „mere u vezi sa naknadama“ u slučajevima koji uključuju najveće švajcarske banke.

  Kredi Svis banka, druga banka po veličini u Švajcarskoj je, prošle nedelje preko noći, postala nelikvidna zbog niza loših investicionih odluka i straha klijenata koji su u panici dizali štednju.

  Vlasti u Švajcarskoj su, uz podršku centralne banke i finansijskih regulatora, dogovorile prodaju Kredi Svis UBS-u za 3,25 milijardi dolara.

  Švajcarska vlada kaže da ne planira da blokira isplate bonusa iz prošle godine koji su odobreni, ali će biti odmah isplaćeni jer ne želi da kazni zaposlene u Kredi Svis „koji nisu izazvali krizu“.

  Ali vlasti u glavnom gradu Bernu rekle su da će zabraniti isplatu“odloženih“ bonusa, iako su već odobreni, sa izuzetkom bonusa koji su „već u procesu isplate“.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE