Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija izabrala predstavnika za međunarodno takmičenje barmena u Atini

  Coca-Cola HBC Srbija bila je domaćin održanog Metaxa kupa-takmičenja barmena u brzom pripremanju koktela, a u odličnoj atmosferi i vrhunskim pićima uživali su brojni ljubitelji Metaxe i poznavaoci koktel bar kulture.

  Poznata po postavljanju i praćenju trendova u industriji premijum alkoholnih pića, kompanija Coca-Cola HBC Srbija okupila je osmoro vrhunskih barmena koji su se nadmetali u pravljenju koktela slobodnim stilom. Pravila su nalagala da za sedam minuta spreme i serviraju tri identična koktela sa maksimalno sedam sastojaka, od kojih je obavezni sastojak bila Metaxa 12 zvezdica.

  Plemenito piće vinske duše koje Grci često nazivaju „najboljim braon pićem pod suncem“- Metaxa, prepoznato i je kao idealni sastojak koktela. U platinastoj eri koktel kulture kada se u njihovoj pripremi koriste premijum pića, Metaxa je pronašla svoje mesto kao izuzetno aromatično i kvalitetno piće sastavljeno iz tri komponente – vinskog destilata, vina sa grčkog ostrva Samosa i biljne tinkture ružinih latica i bilja potopljenih u destilat. U atmosferi koja je podsećala na njujorške barove, za šankom su se smenjivali najbolji srpski barmeni, demonstrirajući svoju veštinu i uparivanje sastojaka. Posebnu pažnju privukle su i dve devojke koje su pokazale da priprema vrhunskih koktela odavno nije samo muška disciplina.

  Tročlani žiri je na kraju odlučio da prvo mesto dodeli Milanu Terziću iz Kragujevca, koji će kao nagradu dobiti priliku da početkom novembra predstavlja Srbiju na jednom od najeminentnijih sajmova bartendinga u Atini, Atina Bar Show. Interesovanje koje je ovo takmičenje izazvalo, pokazalo je da je koktel kultura u usponu u našoj zemlji, kao i da se Metaxa odomaćila kao referenca u miksologiji.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE