Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Smanjite kamatu na postojeće kredite

  Sve više građana koji imaju stambene kredite uspeva da u svojoj banci izboksuje nižu kamatu na ostatak duga.

  Koliko takav dil može biti povoljan, pokazuje podatak da ako se kamata spusti za jedan odsto na kredit od 50.000 evra, od ušteđenog novca možete kupiti novi automobil. Cenkanje važi i za sve druge kredite, koji su „teški“ više hiljada evra, piše Blic.

  U svakom slučaju, savet stručnjaka je da budete uporni i da insistirate da vam vaša banka kod koje ste uzeli kredit da povoljnije uslove.

  Tako je postupio i Beograđanin I. Milovanović koji je pre pet godina uzeo pozajmicu od 50.000 evra za stan, sa rokom otplate od 25 godina i godišnjom kamatnom stopom od 4,8 odsto.

  Kako su kamate dramatično pale, otišao sam letos kod svog bankara da vidim da li je moguće da dobijem povoljniju ponudu za ostatak duga. Nakon nekoliko nedelja pregovaranja, pristali su da mi spuste kamatu za 0,8 odsto, priča Milovanović.

  Zanimljiva je računica po kojoj se za smanjenje kamate od jedan odsto može uštedeti dosta novca. Primera radi, za stambeni kredit od 50.000 evra na 300 meseci i kamatnom stopom od četiri odsto, otplata pri kojoj se računa samo plaćanje kamate, za ceo period, iznosi 29.175 evra.

  U slučaju da se korisniku kredita umesto četiri, odobri kamata od tri odsto, otplaćivaće, takođe samo na ime kamate, 21.131 evro. To je razlika od 8.044 evra, pa ispada da za jedan procentni poen koji ste uštedeli možete kupiti novi automobil.

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE