Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RGZ: Nema greške u katastru oko Pozorišta „Boško Buha“

  Greške u katastru nije bilo, sve promene nosioca prava izvršene su na osnovu dostavljenih podobnih isprava, saopštio je Republički geodetski zavod reagujući na navode da Pozorište „Boško Buha“ ne može da započne rekonstrukciju zbog greške u katastru koja još nije ispravljena.

  „Poslovni prostor površine 530 kvadrata, koji se nalazi u prizemlju stambeno-poslovne zgrade na adresi Trg Republike 3, upisan je u katastar nepokretnosti kao javna svojina Grada Beograda s pravom korišenja opštine Stari grad u udelu od 30023/53000 i kao svojina preduzeća Boutique 1 iz Kruševca u udelu od 22977/53000“, navodi RGZ u saopštenju.

  Vlasništvo nad navedenom nekretninom upisano je, ističe se, na temelju dostavljenih isprava u skladu sa zakonom.

  „Upis firme Rubin iz Kruševca izvršen je na osnovu presude Privrednog suda u Beogradu od 27. aprila 2016. godine i presude Privrednog apelacionog suda od 11. januara 2017. godine, kojom je utvrđeno da je Rubin Kruševac vlasnik predmetnog poslovnog prostora u idealnom delu od 22977/53000″, dodaje RGZ.

  RGZ objašnjava i kako je u katastar umesto Rubina upisano preduzeće Boutique 1.

  „Upis preduzeća Boutique 1 iz Kruševca, umesto dosada upisane firme Rubin iz Kruševca, izvršen je rešenjem SKN Stari grad od 20. decembra 2021. godine na osnovu odluke o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću, koju je potvrdio javni beležnik Miodrag Đukanović 9. novembra 2015. godine i rešenja Agencije za privredne registre od 12. novembra 2015. godine“, navodi se u saopštenju RGZ.

  Republički geodetski zavod ističe da je rešenje SKN Stari grad (Službe katastra nepokretnosti Stari grad) poslato strankama u postupku i da na njega – nije bilo žalbe.

  Zaposleni u „Bošku Buhi“ ne žele skroz u BG na vodi: Prostor ne zadovoljava potrebe

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE