RECEPT NEDELJE: Zdrava poslastica za užinu na poslu

Vegetarijanska i veganska ishrana, uz racionalan izbor namirnica, obezbeđuje sve potrebe našeg organizma i pruža neograničene mogućnosti za kreativnost u pripremi ukusnih jela.

Katja Jakovljeva je holistički nutricionista i autor bloga o zdravoj ishrani. Dugo godina je vegetarijanac i izučava različite načine zdrave ishrane i njen uticaj na naš život. Putem svog bloga Katja deli sa čitaocima znanja, veštine i recepte koji će vas uveriti da zdrav život i ishrana predstavljaju uživanje, a ne odricanje.

Obavezno probajte da napravite ovaj kolač ili da iskoristite ovaj recept testa kao bazu za tortu. Kombinacija sastojaka je idealna – brauni se tope u ustima, imaju intenzivan čokoladni ukus, a prave se brzo i jednostavno. U testo možete staviti bilo koje bobice po vašem ukusu, meni se najviše dopada miks crvenog voća – maline, ribizle, kupine i višnje. Sastojci su za manji pleh (15x20cm) – od toga će ispasti devet parčića. Možete ih ispeći i u kalupu za mafine.

Sastojci:

  • 1 čaša biljnog mleka
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 1/3 čaše kokosovog ulja
  • 1 kašičica vanilin šećera ili ekstrakta
  • ¾ čaše kokosovog šećera
  • 1 čaša integralnog pšeničnog ili speltinog brašna
  • 1/3 čaše kakao praha
  • ½ kašičice kašičice sode bikarbone
  • ¼ kašičice soli
  • 250g zamrznutog bobičastog voća (maline, kupine, višnje, borovnice)

Za čokoladnu glazuru:

  • 2 kašike kakao praha
  • 30g kokosovog ulja

Priprema:

Odmrznite bobice i iscedite višak vode. Zagrejte rernu do 180 stepeni. U odvojenim činijama pomešajte suve i tečne sastojke. Zatim ih spojite zajedno i dobro promešajte mikserom ili kašikom.

Prebacite testo u pleh ili modle za mafine, preko rasporedite bobice i pecite 30 minuta. Izvadite brauni iz rerne i ostavite 15 minuta da se ohladi.

Za pripremu čokoladne glazure istopite na slaboj vatri kokosovo ulje, dodajte kakao i mešajte 10 sekundi. Odmah pospite preko kolača. Prijatno!

Izvor: BIZLife

Foto: Vita.rs

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE