
Puter ketering – za događaje koji se pamte po ukusu
Postoje restorani koji ostaju vezani za svoj prostor i oni koji imaju snagu da svoj identitet ponesu sa sobom. Puter fine bistro pripada ovoj drugoj grupi. Nakon godina u kojima se njegov ukus, estetika i odnos prema detaljima prepoznaju i pamte, bilo je prirodno da se to iskustvo preseli i van restorana – u događaje koji traže više od dobrog zalogaja. Tako je nastao Puter catering.
Zamislite korporativni gogađaj ili privatnu proslavu i zamislite ketering – tartar biftek u waffle sendviču sa vlašcem, puževi u kućici, tartar od ribe u školjkama sa raznim finim sosevima, marinirane dagnje u vodnjici i ulju lista smokve. Tu je i mille feuille krompir sa ribanim parmezanom i tartufima, listici cikorije sa musom od plavog sira, poširanim kruškama i pikantnim orasima, pa onda pate en croute, terin od lososa u listovima kelja sa kremom od limuna, terin od zeca sa kremom od urme…Sve ovo, ali i mnogo više stiže iz Puter Bistroa na najrazličitije evente koje spajaju elegancija, kvalitet i ukus.

Servis koji čuva duh Putera
„Nakon sedam godina deljenja gastronomske jedinstvenosti u Puteru, bilo je prirodno da otvorimo i ovu scenu da hrana i atmosfera izađu iz restorana i postanu sastavni deo različitih događaja. Plesali smo kroz najrazličitije formate: od intimnih večera u restoranskom duhu, do velikih korporativnih okupljanja i koktela sa stotinama zvanica“, počinju priču o keteringu Mirjana i Danica Komatina, sestre, vlasnice i idejni tvorci Putera.
Danica i Mirjana se trude da filozofiju restorana prenesu i na ketering.

„Razvili smo servis koji čuva duh Putera, a raste u obimu i mogućnostima, od hrane i pića do koktela, opreme i kompletnog servisa za događaje svih formata. Naš tim na događaje gleda kao na scenu: iza lakoće koju gosti vide kriju se sati pripreme, poput baletskog koraka koji deluje lebdeće, a oslanja se na disciplinu i posvećenost. Upravo taj spoj ukusa, estetike i lakoće ono je što Puter čini prepoznatljivim“, ističu.
U toj raznolikosti prepoznaje se snaga njihovog biznisa.

Preporuka Michelin vodiča
„Ne verujemo u šablone, već u događaje koji se oblikuju po ljudima koji ih stvaraju i onima koji ih pamte“, jasne su one.
Puter restoran nedavno se našao i u preporukama Michelin vodiča za 2026. godinu.
„Naziv znači „puter” na srpskom i predstavlja jasnu nameru kada je reč o njihovoj kuhinji, koja crpi inspiraciju iz francuske gastronomije, gde je puter ključni sastojak, ali i iz domaće, srpske kuhinje, u kojoj takođe ima veoma važnu ulogu. Reč je o modernom bistrou koji služi jela zasnovana na tradicionalnim, ponekad sporim metodama kuvanja, a kuhinja se ističe i izuzetnom estetikom u prezentaciji“, stoji u obrazloženju na Michelinovom sajtu.

Puter fine bistro, je godinama unazad radio ketering, ali pomalo usputno, iz naše kuhinje I uz našu osnovnu uslugu – restoranski posao.
Danica i Mirjana su, uz pomoć svog tima, uspele da prenesu duh restorana van granica Putera i da dodatno osvojimo srca i nepca naših gostiju slušajući njihove zahteve I kreirajući uvek iznova posebnu uslugu od kreiranje menija, postavke keteringa, servisa…
Danas Puter ketering ima svoj novi prostor, veliku organizovanu kuhinju i samim tim veći kapacitet.

„Ono što smo radili zdušno i sa puno ljubavi sada radimo sa istom emocijom i u prostoru koji daje više mogućnosti a verujemo i inspiracije. Naš keterig je usmeren kako na korporativne događaje, tako i na privatne proslave. Naravno, uvek se nađe prostora i za redovan ketering za dnevne potrebe firmi sa kojima sarađujemo, pa magiju koju pravimo za evente, prenosimo i u kancelarije – naravno modifikovanu prema potrebama kupca“, zaključuju one.
Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER
Izvor: BIZLife







