Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počinje Sajam knjiga: Na popustu i – fakultetske diplome

  Danas počinje 61. Međunarodni sajam knjiga pod sloganom „Knjige u ruke“. U obilju velikih naslova i ozbiljne literature, u ponudi i nešto „neozbiljno“, kao što su diplome, u muškoj i ženskoj verziji.

  Na sajmu knjiga, koji traje do 30. oktobra, od oko 450 izlagača 40 je stranih iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Indije, Izraela, Mađarske, Japana, Kine, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, a počasni gost je Iran.

  Na sajmu će biti organizovane i tematske tribine povodom 400. godišnjice Servantesa i Šekpsira, stogodišnjice Petra Kočića, izložbr, Festival stvaralašta mladih, školski i porodični dan, a biće dodeljene i tradicionalne nagrade.

  Izdavačka kuća Clio pored novih, zanimljivih i ozbiljnih naslova, na sajmu knjiga posetiocima nudi da za malo novca kupe i komplete fakultetskih, master i doktorskih diploma.

  „Daćemo priliku svima da vrlo jeftino dođu do potrebnih diploma, umesto knjiga koje su skuplje, zahtevaju intelektualni napor, a ne obezeđuju posao i društveni status“, rekao je Beti glavni urednik izdavačke kuće Zoran Hamović.

  „Ove godine naš slogan ‘Optimizam krepi organizam’, sublimira i parodira stvarnost u kojoj se neprekidno sužava prostor za kritičku misao. Društvo se, zahvaljujuću aktuelnoj politici jeftinog populizma i agresivnog optimizma, pretvara u neprekidnu političku kampanju, a izostaje realan odnos prema činjenicama“, dodao je on.

  Ovom akcijom Clio želi da skrene pažnju na poplavu populizma i tabloidnih sadržaja, i da ukaže da znanje treba sticati, a ne kupovati.

  Clio će na štandu postaviti kutiju u koju će posetioci koji „kupuju diplome“ moći da ostave prilog po želji. Hamović kaže da će taj novac biti upotrebljen za razvoj naučnih izdanja.

  Ambicioznijim kupcima „dioploma“ obezbeđeni su popusti ako ih kupe u većem broju. Sve diplome su u „ženskoj“ i muškoj „verziji“ – ružičaste i plave.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE