
Od prestižnih fakulteta do ličnih uspešnih priča: Ko su alumnisti Glion-a, Les Roches-a i Ecole Ducasse-a?
Dok neki još uvek zamišljaju svoj put ka uspehu, ovi mladi profesionalci već su se istakli u svetu luksuza, inovacija i preduzetništva. Ono što ih povezuje? Vrhunsko obrazovanje sa fakulteta Glion, Les Roches i École Ducasse, i pristup koji kaže: ne čekaj prilike, stvori ih.
U vremenu kada mladima često nedostaje jasna putanja, kada su karijere nepredvidive, a tržište rada sve zahtevnije, upravo ovi pojedinci dokazuju da uspeh nije slučajnost, već rezultat pravovremenih odluka. Od internacionalnih kampusa Švajcarske, Francuske i Španije do profesionalnih kuhinja, luksuznih hotela i preduzetničkih poduhvata u Beogradu i Madridu – njihovi putevi nisu bili isti, ali svi vode ka istom cilju: životu koji su sami oblikovali.
Njihove priče nisu samo inspiracija, već i poziv. Poziv da se usudiš da razmišljaš na višem nivou, da prepoznaš kvalitet i da odabereš obrazovanje koje ne nudi samo diplomu, već stil života, vrednosti i mrežu koja traje čitav život.
Luka Papić – vrhunski ugostitelj u gaming industriji
Luka Papić – vrhunski ugostitelj u gaming industriji Na papiru, Luka Papić je alumnus Les Rochesa i stručnjak za Food & Beverage i Event operacije. U praksi – on je pokretačka snaga iza Nom Nom Nom, inovativnog F&B koncepta koji brine o ishrani i događajima unutar Nordeusa, jedne od najuspešnijih gaming kompanija u regionu. Njegov zadatak je da kreira gastronomsko iskustvo koje inspiriše, povezuje i motiviše timove kreativaca.
Luka vodi tim od više od 20 ljudi, kreira meni, bira dobavljače, definiše budžete, postavlja procese, osmišljava događaje i brine o tome da svaki obrok bude prilika za uživanje, povezivanje i kvalitetnu pauzu u dinamičnom tech okruženju.
Upravo zahvaljujući znanju stečenom tokom studija u Švajcarskoj, uspeo je da ugostiteljske standarde luksuza prenese u korporativni svet – i da time podigne čitav nivo interne kulture jedne IT firme. Pre nego što je pokrenuo Nom Nom Nom, Luka je stekao iskustvo radeći u prestižnim hotelima širom sveta, uključujući Ritz-Carlton u Portugalu, Princess Heights na St. Martinu, Hyatt i Crowne Plaza u Beogradu, gde je obavljao funkcije menadžera restorana i banketa.
Les Roches mu je dao više od znanja – dao mu je mindset lidera, sposobnog da prepozna potrebe korisnika, kreira iskustvo koje ostaje zapamćeno i vodi tim s vizijom i poverenjem. Danas, Luka ne samo da menja način na koji kompanije gledaju na F&B i Event management, već i pokazuje koliko je važno da gostoprimstvo bude prisutno svuda gde postoje ljudi, zajednica i kvalitet.
Aleksa Žujović – Chef koji je doručak pretvorio u doživljaj
École Ducasse, elitna škola francuske gastronomije, otvorila je vrata visoke kuhinje Aleksi Žujoviću, ali ga je srce – i želja da stvori nešto autentično – vratilo u Beograd. Sa sobom je poneo znanje, tehniku i viziju, a u centar svog kulinarskog univerzuma stavio – jaje.
Rezultat? Eggz, jedinstveni restoran posvećen doručku tokom celog dana. U Eggzu, jaja nisu samo osnovna namirnica – ona su simbol kreativnosti i suštine. Aleksa je spojio eleganciju fine dininga sa pristupačnošću brunch koncepta, stvarajući jelovnik koji je istovremeno promišljen i opušten, sofisticiran i svakodnevan.
Svoju karijeru započeo je sa samo 14 godina, a kulinarsko sazrevanje prošao je u renomiranim beogradskim restoranima Langouste i Home. Usavršavanje je nastavio u prestižnoj Osteria Francescana u Modeni, a zatim i kroz obrazovanje na čuvenoj École Ducasse u Parizu. Tokom školovanja stekao je dragoceno iskustvo kroz izuzetno uspešnu praksu u Frantzénu u Švedskoj.
Njegovo školovanje nije bilo samo učenje tehnika – bilo je to formiranje stava. Pod mentorstvom vrhunskih francuskih chefova, stekao je znanje koje nadilazi recepte. Naučio je kako se gradi koncept, kreira doživljaj, kombinuju ukusi i kako se razmišlja kao lider.
Luka Marić – od Marbella kampusa do “Four Seasons”, Madrid
Kada je Luka Marić odlučio da se posveti svetu hotelijerstva, znao je da ne traži samo karijeru već stil života u kome se kvalitet, usluga i perfekcija podrazumevaju. Svoj akademski put započeo je u Les Roches Marbella, a potom ga dodatno usavršio u Švajcarskoj, na kampusu u Blucheu, gde je diplomirao sa distinction zvanjem.
Danas, Luka radi kao Manager in Training (MIT) u Four Seasons Madrid, jednom od najekskluzivnijih hotela u Španiji. Njegova pozicija predstavlja prestižan i izazovan početak karijere, rezervisan za najperspektivnije mlade lidere u industriji.
Marko Vlahović – iz Les Rochesa u svet vina
Nakon završenog dvostrukog programa na Les Rochesu – Bachelor of Science (BSc) i Bachelor of Business Administration (BBA) – Marko Vlahović se vratio u Srbiju sa jasnim ciljem: da porodičnu vinariju podigne na viši nivo. Danas, Marko je idejni tvorac vinarije Komuna, koju zajedno sa porodicom pretvara u brend prepoznatljiv po autentičnosti i kvalitetu. Komuna nije samo još jedna etiketa na
tržištu – to je priča o ljubavi prema zemlji, preciznosti u tehnologiji i iskrenosti u ukusu.
Global Study – kada znaš šta želiš, znaš i s kim da kreneš.
Priče o uspehu Luke Papića, Alekse Žujovića, Luke Marića i Marka Vlahovića nisu slučajne. One su rezultat izbora da se obrazovanje ne shvati kao obaveza, već kao ulaganje u budućnost. I što je najvažnije, da se ta investicija gradi pametno, sa jasnim ciljem i u okruženju koje podržava rast i inspiriše na izvrsnost. Upravo iz te ideje nastao je Global Study – agencija koja mladim ljudima ne pokazuje
samo gde mogu da studiraju, već im pomaže da prepoznaju ko mogu da postanu.
The Circle of Excellence – događaj koji menja perspektivu
12. april | Klub Književnika, Beograd
Zato je nastao događaj The Circle of Excellence u organizaciji Global Study kompanije – kao mesto gde se susreću budući studenti, uspešni alumni, profesori i lideri industrije. To nije klasična prezentacija, već susret sa ljudima koji su već prošli put koji mnogi tek planiraju da započnu. Biće to događaj pun inspiracije, priča iz prve ruke i neprocenjivih saveta.
Govoriće Ivana Nobilo (dekan Les Rochesa), Goran Yoradanov, Branko Kisić, kao i Luka Papić. Pored toga, učesnici će imati priliku za networking, uživanje u vrhunskoj hrani i stvaranje novih poznanstava – jer prvi korak ka uspešnoj karijeri često počinje upravo na ovakvim mestima.
Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.
Izvor: BIZLife
Foto: Global study