Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MEGA PROJEKAT: Auto-giganti grade mrežu električnih stanica

  Nemački proizvođači automobila BMW, Dajmler, Porše i Audi i njihov američki konkurent Ford najavili su u saradnju na projektu izgradnje mreže stanica za punjenje električnih automobila u Evropi.

  Podstaknuti uspehom američkog proizvođača električnih automobila Tesla, koji je dobio ogroman broj narudžbina za svoj Model 3, Folksvagen i Mercedes su odlučili da ubrzaju svoje programe električnih vozila.

  Problem su malobrojne punionice i visoke cene koje koče značajniju potražnju za elektrp-automobilima uprkos državnim podsticajima.

  Zato su VW i njegovi luksuzni brendovi Audi i Porše, te BMW, Dajmler i evropska podružnica Forda odlučili da udruže snage na projektu izgradnje mreže superbrzih punionica širom Evrope.

  „Nameravamo da kreiramo mrežu koja će našim klijentima omogućiti da na dugim putovanjima napune svoj električni automobil u pauzi za kafu“, rekao je izvršni direktor Audija Rupert Stadler.

  Izradnja bi trebalo da počne naredne godine, a mreža bi u početnoj fazi obuhvatila oko 400 punionica. Do planiranog završetka 2020. godine Evropljani bi na raspolaganju imali hiljade električnih stanica.

  Mreža će se zasnivati na tehnologiji kombinovanog sistema punjenja (CCS), kojom su unapređeni postojeći standardi punjenja AC i DC, a omogućiće punjenje do 350 kilovatsati u vrlo kratkom vremenskom periodu.

  Pokretači inicijative biće ravnopravni partneri u projektu, a pozivaju i druge proizvođače da im se pridruže.

  Izvor: SEEbiz

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE