Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još jedno UPOZORENJE na nestanak farmi i mlekara po Srbiji

  Predstavnik proizvođača mleka iz Banata Vukašin Baćina je upozorio da „uvoznici i trgovinski lanci gase farme i mlekare po Srbiji“.

  „Cena sirovog mleka i dalje je u padu. Iz mlekara navode da predstavnici trgovinskih lanaca traže da mlekare obore cenu svojih proizvoda i da ta cena od 1. aprila bude ista kao cena mlečnih proizvoda, uvezenih iz EU“, naveo je Baćina u saopštenju za javnost.

  Apelovao je da država što pre uvede prelevmane na uvoz sireva koji su veći od sadašnjih 30 dinara po kilogramu.

  „Ako država ne uvede prelevmane u visini od 330 dinara po kilogramu, u narednih 10 dana mlekare obaraju cenu sirovog mleka, staju sa otkupom mleka jer neće moći da prodaju svoj proizvod“, naveo je Baćina.

  Upozorio je da će zbog toga veliki broj zaposlenih ljudi u mlekarama ostati bez posla, a proizvođači mleka biće prinuđeni da prodaju krave klanicama.

  „Zahtevamo hitnu i brzu reakciju države. Ne smemo dozvoliti da uvoznici i trgovinski lanci gase farme i mlekare po Srbiji“, poručio je Baćina.

  Farmer Jugoslav Tomić iz Stajićeva pored Zrenjanina pre tri dana je prosuo dve i po tone kravljeg mleka jer, kako je naveo, nije imao kome da ga proda, pošto nijedna mlekara nije bila zainteresovana.

  On je rekao da će biti prinuđen da počne sa klanjem goveda, a da je već dobio kaparu za 30 grla koja su prodata klanici. Tomićima 300 goveda, od čega je 150 muznih krava.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE