
„Homa“ ovog leta donosi ekskluzivnu à la carte ponudu u znaku rečne ribe i sezonskih ukusa
Restoran Homa, smešten u srcu Dorćola, ostaje sinonim za kreativnost i pomeranje granica beogradske gastronomije. Chef i suvlasnik Filip Ćirić već godinama gradi koncept u kojem se spajaju degustacioni i à la carte meni – što je prava retkost u fine-dining svetu.
Kako i sam Ćirić ističe, Homa je od samog početka negovala razvijen à la carte pristup, ali je vremenom degustacioni meni dobio značajnu ulogu. Danas, restoran uspeva da pruži najbolje od oba koncepta, kroz sezonski osmišljena jela i prepoznatljiv potpis ukusa i samog chef-a.
Ovog leta, ponuda je obogaćena jelima od rečne ribe, pripremljene na sofisticiran način koji je u skladu sa filozofijom restorana. Pastrmka, smuđ, kečiga i štuka, a uskoro i rečni rak, samo su deo selekcije koju je Ćirić kreirao, naglašavajući da su restorani koji se u fine-dining segmentu fokusiraju na rečnu ribu prava retkost. Uz to, pažnja je usmerena i na sezonske sastojke, povrće i veganske opcije, što dodatno oslikava letnju kulinarsku priču Home.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Naši utisci za stolom
Tokom naše posete, Filip Ćirić je lično kuvao za nas, baš kao što to čini za sve goste restorana. Prvi utisak ostavio je Cappelletti punjen musom od škampa u puter sosu sa vanilom i bergamotom, obogaćen kavijarom od ruske jesetre. Kombinacija morskih nota i slatkastih aroma bila je iznenađujuće skladna, dok je tatar od junećeg filea sa dimljenom koštanom srži doneo snažan i pun ukus, ali sa modernim twistom. Tu je i vrlo interesantna i osvežavajuća salata od breskve.
Takođe, glavno jelo – piletina punjena musom od špargli i bataka, uz romanu salatu i pire od celera sa miso pastom – potvrdilo je da se u Homi svaki element na tanjiru promišlja do najsitnijeg detalja. Za kraj, desert „leptir a la capri“ bio je vizuelno atraktivan i lagan, idealan za letnje dane, a kada se preseče „poleti“.
Umetnost i ambijent
Osim vrhunskih jela, gosti u Homi imaju priliku da uživaju i u pažljivo odabranoj umetničkoj postavci. Ovog leta prostor krase radovi galerije „Novembar“, koji se savršeno uklapaju u moderan, minimalistički enterijer restorana. Atmosfera je istovremeno sofisticirana i opuštena, što stvara idealan okvir za potpuno uživanje u hrani i piću.
Kombinacija autorskog pristupa Filipa Ćirića, inovativnih jela i umetničkog ambijenta čini Homu jednim od najposebnijih gastronomskih odredišta u Beogradu.
Filip Ćirić – Gde se završava ljubav prema gastronomiji, a počinje biznis?
Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER
Izvor: BIZLife/Mladen Stanković
Foto: BIZLife