Grand hotel Kopaonik

Grand Kopaonik – Gostoprimstvo na vrhu

Da Kopaonik ne čine samo idilični snežni vrhovi, već i neponovljivi ugođaji koji slave život na svakom koraku, govori i činjenica da vas upravo ovde očekuje jedna od najbogatijih gastronomskih scena u Srbiji. Uživanje u prvoklasnim ukusima i ekskluzivnom ambijentu sinonim su za gastronomsku ponudu hotela „Grand Kopaonik”.

Savršenim spojem lokalnih sirovina i moderne internacionale kuhinje, kuhinja hotela „Grand Kopaonik”, sa Dušanom Mihajlovićem na čelu, pomera granice dobrog ukusa i donosi novi duh u prepoznatljiv planinski ambijent.

„Kada kreiramo ono što izlazi iz kuhinje, volimo da se fokusiramo na ukus i kvalitet. Verujemo da poseban ukus ostaje u sećanju gosta i kad ode iz restorana. Svesno idemo težim putem, stavljajući kvalitet ispred performansa, ali nam se gosti baš zato vraćaju. Naša filozofija je takva da u što većoj meri koristimo kvalitetne lokalne namirnice, pre svega sa Kopaonika, ali i generalno iz Srbije. Smatram da je to ključ našeg uspeha. Dosta pažnje posvećujemo odabiru namirnica koje dolaze sa malih farmi i uzgoja sa kontrolisanim uslovima. To su neke stvari koje nas sigurno izdvajaju od ostalih”, objašnjava Dušan Mihajlović.

Grand hotel Kopaonik - Dušan Mihajlović

Dušan Mihajlović, Executive šef hotela Grand Kopaonik

„Vi zaista danas na Kopaoniku možete da iskusite sve, od lokalne kuhinje, koju svi dobro poznajemo, ali koja se ovde ipak predstavlja na jednom višem nivou, do fantastičnog fine dining iskustva. To nas posebno raduje i konstantno se trudimo da svojim radom tome doprinosimo. Oba naša restorana su se našla u prestižnom gastronomskom vodiču ’Gault & Millau’, što nam dodatno potvrđuje da u kontekstu visoke gastronomije idemo u dobrom pravcu. Tako smo odlučili da tokom zimske sezone pravimo i dalje iskorake i pokušamo gostima da priredimo neka nesvakidašnja iskustva”, dodao je Dušan.

iskorak je saradnja za šefovima sa Mišlenovom zvezdicom. Sve je počelo sa odličnim iskustvom u radu sa čuvenim nemačkim šefom Ajkom Cimerom pre nekoliko godina, a sada se nastavilo posetom jednog od najmlađih Mišlenovih šefova u regionu – Filipa Matijaža, koji je u saradnji sa iskusnim kuvarima hotela „Grand” u fine dining restoranu „Bacco” pripremao vrhunske specijalitete koji su povezali obale Mediterana sa vrhovima Kopaonika.

Grand hotel Kopaonik Filip Matijaž. - šef sa Mišlenovom zvezdicom

Filip Matijaž. – šef sa Mišlenovom zvezdicom

„Ja sam uvek bio otvoren za takve vidove saradnje, jer to nije neko klasično učenje. Ne da mi nečemu učimo kolege, niti da oni uče nas, već je to, zapravo, razmena znanja i ideja. To je jedan zdrav kuvarski krug. Moj restoran radi tako da uvek mora da postoji neka priča u pozadini. I kada su mi predložili saradnju, odnosno da ćemo kuvanjem povezati dve nespojive destinacije, znao sam da gosti moraju da dobiju osećaj da su istovremeno i na planini i na moru. I to je ono što kod gosta restorana pravi razliku u odnosu na druge”, poručuje mladi šef sa Mišlenovom zvezdicom Filip Matijaž.

Restoran „Garden” je prava bašta zadovoljstva, koja će svakom gostu izmamiti osmeh na licu dok se bude prepuštao vrhunskim ukusima iz kuhinje, koja, inspirisana tradicijom, favorizuje odabrane lokalne namirnice kontrolisanog porekla, a koje pred vas stižu sa malih farmi, lokalnih seoskih gazdinstava ili sa samih obronaka planine. Sa druge strane, nešto sasvim prefinjeno, inovativno i izazovno u svakom smislu goste očekuje u jedinstvenom restoranu „Bacco”, čiji je koncept osmišljen za one koji su sa istančanim ukusom prema hrani, piću i sofisticiranim detaljima u potpunoj sinergiji.

Grand hotel Kopaonik

Restoran „Bacco” – Grand hotel Kopaonik

Gastronomska scena hotela „Grand Kopaonik” postavlja nove standarde u fine dining iskustvu, kombinujući autentične lokalne sastojke sa modernim tehnikama vrhunskih svetskih kuvara. Ovaj spoj tradicije i inovacije donosi jedinstvene ukuse, podižući lestvicu ekskluzivne gastronomije u Srbiji. Kroz saradnje sa Mišlenovim šefovima i kreativne kulinarske koncepte, „Grand Kopaonik” se pozicionira kao nezaobilazna destinacija za ljubitelje vrhunske hrane. Ambicija je jasna: uz posvećenost kvalitetu i inovaciji, ova planinska oaza nastavlja da pomera granice i gradi prepoznatljiv gastronomski identitet na međunarodnom nivou.

Hotel „Grand Kopaonik” – domaćin Kopaonik biznis foruma već 32 godine

Hotel „Grand Kopaonik”, sinonim za vrhunski planinski i kongresni turizam, više od tri decenije pruža idealne uslove za održavanje Kopaonik biznis foruma, najznačajnijeg poslovnog skupa u zemlji. Sa besprekornim kongresnim kapacitetima, luksuznim sadržajima i vrhunskom uslugom, hotel je do sada ugostio više od 15.000 učesnika i gostiju, stvarajući jedinstveno poslovno i društveno iskustvo. U ekskluzivnom ambijentu hotela „Grand” održavaju se ključni paneli, protokolarni susreti i razgovori o aktuelnim ekonomskim temama, dok su dinamični kokteli i večernje zabave deo bogatog pratećeg programa, a ove godine očekuje se više od 1600 učesnika Foruma. Dugogodišnja saradnja sa Savezom ekonomista Srbije potvrđuje ugled i značaj hotela „Grand Kopaonik” kao nezaobilaznog centra poslovnih događanja, čime se dodatno osnažuje prestiž Kopaonik biznis foruma na mapi kongresnog turizma u regionu.

Grand hotel Kopaonik

Grand hotel Kopaonik

Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

Izvor: BIZLife/Borislav Despotović

Foto: Grand hotel Kopaonik, Borislav Despotović

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE