Časovi engleskog preko Skype-a – da ili ne? (prvi deo)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Časovi engleskog preko Skype-a – da ili ne? (prvi deo)

  PIŠE: Marija Živanović, profesor engleskog jezika

   Skype is a software application that allows people to communicate by voice, video and instant messaging over the Internet.

  Sa ekspanzijom društvenih mreža i drugih besplatnih načina komunikacije, Skype dobija potpuno drugu namenu – broj ljudi koji koriste Skype u edukativne svrhe raste svake godine.

  Kao i bilo koji drugi metod učenja, tako i ovaj ima svoje prednosti i mane. Da ne biste gubili vreme i eksperimentisali sa ovim načinom učenja engleskog, dobro razmotrite sve aspekte ovog vida nastave.

  Koje su prednosti učenja engleskog preko Skype-a?

  • Štedi vam vreme

  I sami znate da čas od sat vremena u školi jezika, traje najmanje dva i po – dok dođete gradskim prevozom ili dok nađete parking mesto, pa onda povratak…Vrlo često nam dnevna zauzetost ne ostavlja taj vremenski luksuz. Međutim, sat vremena dok ste vikendom kod kuće ili u kasnijim večernjim satima, neće biti velika vremenska žrtva. Vrlo lako se sa svojim Skype profesorom možete organizovati da vam termini časova budu što fleksibilniji i da što lakše ostvarite kontinuitet sa časovima.

  • Kud vi, tu i čas

  Nema potrebe da stalna putovanja koristite kao izgovor da nemate kontinuitet sa časovima. Prosto je – ako imate konekciju, imaćete i čas. Idealno je za ljude koji često putuju, što poslovno, što privatno.

  • Dostupni su vam razni sadržaji i materijali

  Časovi preko Skype-a, ako su dobro organizovani, mogu da budu beskrajno zabavni i interaktivni. Instant razmena materijala, dostupnost raznih drugih sadržaja koji mogu imati edukativnu svrhu (klipovi, pesme, blog tekstovi, itd.) idealni su za sve kojima tradicionalni pristupi u nastavi jezika ne odgovaraju.

  • Profesor vam može biti izvorni govornik

  Najčešći razlog učenja stranog jezika preko Skype-a je upravo mogućnost da se povežete sa izvornim govornicima. Da li želite da vežbate konverzaciju ili samo izgovor, ovo može da bude fantastičan deo nedeljne rutine učenja stranog jezika. Najbolja kombinacija je kada je izvorni govornik i profesor jezika koji govori, jer vrlo često izvorni govornici nisu u stanju da objasne gramatičke strukture ili pojedina pravila.

  • Štedi vam novac

  Nemate dodatnih troškova za prevoz ili kupovinu udžbenika i dodatnih materijala. Pretpostavljam da vam je trošak za internet već deo budžeta, tako da ostaje samo da izdvojite novac za časove. Uplate se vrše u dogovoru da profesorom na račun, tako da i to ide u prilog racionalizacije troškova – uplatićete onoliko časova koliko vam treba ili za koliko trenutno imate novca.

  Sledećeg petka bavićemo se manama ovog načina učenja engleskog i koji su to najčešći mitovi vezani za časove preko Skype-a. Ukoliko imate iskustva sa ovim tipom nastave, budite radi da ih podelite sa nama u komentarima.

  – I have Facebook, Twitter, Google Plus, Skype, etc.

  – Dude, do you have life?

  – OMG, no…send me the link!

  Do sledećeg čitanja…Bye!

  Ako želite da vaš engleski bude još bolji kontaktirajte Mariju putem maila marija.zivanovic@bizlife.rs

  Izvor: BIZLife

  Piše: Marija Živanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE