
BIZLife gastro kutak: Najbolje zanatske pekare u Beogradu
Beograd je grad u kom miris sveže pečenog hleba i peciva lebdi na svakom ćošku, a grad i naše živote poslednjih godina ulepšavaju zanatske pekare. Bilo da tragate za savršenim kroasanom, rustičnim hlebom sa kiselim testom, toplim burekom ili mekanom pogačicom – ovo su mesta za vas.
L’ ARTISAN Pastry & Co.
U ovoj pekari se mogu pronaći autentični puter kroasani, hrskavi bageti, maštoviti sendviči raznih ukusa, ali i fini francuski dezerti poput eklera, pariz-bresta i tartova. Pored toga, nude i dobro poznate domaće klasike, kao i rustične hlebove od integralnog, heljdinog, kukuruznog, ražanog i beskvasnog brašna.
View this post on Instagram
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 198
La BoULANGeRIE
Hleb rustik i rustik sa semenkama, baget i baget sa maslinama, norveški hleb sa speltom, fokača sa maslinama, kroasani, sendvič kroasani, smao su deo ponude ove pekare. Tu su i druga francuska peciva sa slanim ili slatkim punjenjem, kao i savršeni kolači. Svaki lokal ima svoju draž, ni ponuda nije potpuno ista u svim lokalima, ali duh koji provejava kroz sve njih čini da brend i pored toga bude prepoznatljiv.
View this post on Instagram
Adresa: Kneza Miloša 50, Kralja Milutina 35, Pjarona de Mondezira, Karađorđeva 50
Breadventure bakery
Pod parolom handcrafted sourdough only, no additives ova pekara posvećena je zanatskom hlebu koji se pravi od prirodnog kvasca i bez aditiva, pojačivača ukusa ili konzervansa. Za izradu svakog hleba koji izađe iz BreadVenture radionice potrebno je okvirno oko 16 sati rada.
View this post on Instagram
Adresa: Zorana Đinćića 67
Baget and Co
Baget & Co. pekara nalazi se u srcu naselja Beograd na vodi. Svoju inspiraciju pronalazi u francuskom pekarstvu. Najraznovrsniji hlebovi, kroasani, kolači i ostali slani i slatki proizvodi, pripremljeni su sa najvećom pažnjom. Posebna pažnja posvećena je izgledu pekare, njenoj unutrašnjosti ali i bašti.
View this post on Instagram
Adresa: Bulevar Vudroa Vilsona 6, Bulevar Vudroa Vilsona 21
Šarlo
Pekara Šarlo, osnovana 2011. godine na Dorćolu, od tada je postala jedna od pionirskih adresa za sourdough hleb u gradu, sa minimalizmom u enterijeru i fokusom na prirodnu fermentaciju i visokokvalitetno pšenično i raženo brašno. Osim hlebova, nude i sendviče u fokači, slane kroasane, vegetarijanske varijante…
View this post on Instagram
Adresa: Žorža Klemansoa 29g, Dobračina 59b, Kalenićeva 1
Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.
Izvor: BIZLife
Foto: Freepik