Zanatske pekare

BIZLife gastro kutak: Najbolje zanatske pekare u Beogradu

Beograd je grad u kom miris sveže pečenog hleba i peciva lebdi na svakom ćošku, a grad i naše živote poslednjih godina ulepšavaju zanatske pekare. Bilo da tragate za savršenim kroasanom, rustičnim hlebom sa kiselim testom, toplim burekom ili mekanom pogačicom – ovo su mesta za vas.

L’ ARTISAN Pastry & Co.

U ovoj pekari se mogu pronaći autentični puter kroasani, hrskavi bageti, maštoviti sendviči raznih ukusa, ali i fini francuski dezerti poput eklera, pariz-bresta i tartova. Pored toga, nude i dobro poznate domaće klasike, kao i rustične hlebove od integralnog, heljdinog, kukuruznog, ražanog i beskvasnog brašna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L’artisan Pastry (@lartisan.pastry)

Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 198 

La BoULANGeRIE

Hleb rustik i rustik sa semenkama, baget i baget sa maslinama, norveški hleb sa speltom, fokača sa maslinama, kroasani, sendvič kroasani, smao su deo ponude ove pekare. Tu su i druga francuska peciva sa slanim ili slatkim punjenjem, kao i savršeni kolači. Svaki lokal ima svoju draž, ni ponuda nije potpuno ista u svim lokalima, ali duh koji provejava kroz sve njih čini da brend i pored toga bude prepoznatljiv.

Adresa: Kneza Miloša 50, Kralja Milutina 35, Pjarona de Mondezira, Karađorđeva 50

Breadventure bakery

Pod parolom handcrafted sourdough only, no additives ova pekara posvećena je zanatskom hlebu koji se pravi od prirodnog kvasca i bez aditiva, pojačivača ukusa ili konzervansa. Za izradu svakog hleba koji izađe iz BreadVenture radionice potrebno je okvirno oko 16 sati rada.

Adresa: Zorana Đinćića 67

Baget and Co

Baget & Co. pekara nalazi se u srcu naselja Beograd na vodi. Svoju inspiraciju pronalazi u francuskom pekarstvu. Najraznovrsniji hlebovi, kroasani, kolači i ostali slani i slatki proizvodi, pripremljeni su sa najvećom pažnjom. Posebna pažnja posvećena je izgledu pekare, njenoj unutrašnjosti ali i bašti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baget & Co. (@bagetandco)

Adresa: Bulevar Vudroa Vilsona 6, Bulevar Vudroa Vilsona 21 

Šarlo

Pekara Šarlo, osnovana 2011. godine na Dorćolu, od tada je postala jedna od pionirskih adresa za sourdough hleb u gradu, sa minimalizmom u enterijeru i fokusom na prirodnu fermentaciju i visokokvalitetno pšenično i raženo brašno. Osim hlebova, nude i sendviče u fokači, slane kroasane, vegetarijanske varijante…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Šarlo hleb (@sarlo_dorcol)

Adresa: Žorža Klemansoa 29g, Dobračina 59b, Kalenićeva 1

Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temamaPRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

Izvor: BIZLife

Foto: Freepik

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE