Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deutsche Telekom favorit Vlade Srbije

    Deutsche Telekom je zainteresovan za preuzimanje Telekoma Srbija, piše današnji Blic i dodaje da je ta nemačka telekomunikaciona kompanija "favorit" srpske vlade.

    Izvor lista kaže da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zainteresovana je za ulazak u Telekom Srbije, ali da je u Vladi Srbije "favorit" Deutsche Telekom koji posluje u 50 zemalja i zapošljava 230.000 ljudi.

    " Deutsche Telekom je vlasnik telekomunikacionih kompanija u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Pre dve nedelje je dao ponudu i za privatizaciju Telekoma Slovenije, pa je logična njegova namera da ulaskom u Srbiju zaokruži poslovanje na Balkanu", naveo je neimenovan sagovornik Blica.

    Isti izvor je istakao da bi Deutsche Telekom kupio većinski deo u Telekomu Srbija, dok je EBDR institucija koja je u Srbiji, do sada, kupovala manjinski udeo u kompanijama i bankama.

    Plan je da se kupac Telekoma Srbija nađe do kraja godine, a procena je da bi se njegovom prodajom moglo dobiti najmanje 1,4 milijardi evra, na koliko je ta kompanija procenjena 2011. godine, piše Blic.

    Deutsche Telekom je već vlasnik hrvatskog, makedonskog i crnogorskog telekoma, a pominje si kao jedan od zainteresovanih za kupovinu Telekoma Slovenije.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE