Proizvodi Viktorija grupe u bečkim restoranima

Proizvodi novosadske Viktorija grupe koriste se u čuvenim bečkim ugostiteljskim objektima – Imperial hotelu i restoranu „Steirereck“.

Novinari iz Srbije su tokom dvodnevne posete Beču imali priliku da prisustvuju ručnoj izradi „imperial“ torte, čiji recept datira iz 1873. godine, a jedan od njenih sastojaka je lecitin bečejskog
„Sojaproteina“ iz sastava Viktorija grupe.

Prema rečima generalnog direktora Imeprijal hotela Klausa Kristandla, „Sojaprotein“ je izabran za dobavljača sojinog lecitina jer u proizvodnji koristi isključivo genetski nemodifikovanu soju, ali i zbog kontinuiranog kvaliteta.

On je istakao da Imperijal hotel, gde odsedaju šefovi država, diplomate i javne ličnosti, nabavlja samo proizvode najboljeg kvaliteta. “Imperial“ torte se ručno prave u hotelskoj kuhinji, a ohladjeno parče može stajati na polici osam nedelja.

U „Steirereck-u“, jedinom restoranu u Beču sa dve Mišlenove zvezde, u pripremanju jela koristi se „iskon“ ulje Viktorija grupe.

Vlasnik i kuvar restorana Hajnc Raitbauer rekao je novinarima da koristi proizvode sa sopstvene farme i namirnice lokalnih farmera, a „iskon“ ulje je u žestokoj konkurenciji izabrano zbog toga što je čisto suncokretovo ulje.

Proizvodi Viktorija grupe, pre svega „iskon“ ulje, brend kompanije „Victoriaoil“ iz Šida, i program „Sojaproteina“, imaju plasman veći od 70 odsto na inostrana tržišta, od čega najviše u Evropsku
unuju.

Izvoz Viktorija grupe, u okviru koje posluje 10 kompanija, u 2011. godini je premašio 174 miliona evra.

U okviru te grupacije najveći izvoznik je kompanija „Victoriaoil“ koja je prošle godine proizvela 60 miliona boca „iskon“ ulja koje zadovoljava najviše evropske standarde.

What's your reaction?

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE