Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Uštedite prostor višenamenskim nameštajem

    Problemi su najčešće isti, bez obzira na veličinu stambenog prostora, uvek nedostaje još jedna soba ili poneki kvadrat. Problem je rešiv uz pomoć pravilno odabranog nameštaja, koji će svakom delu doma dodeliti mogućnost višenamenskog korišćenja ili jednostavnog uklanjanja viška elemenata kako bi se prostor učinio većim.
     

    Višenamenski nameštaj je naročito preporučljiv za manje stanove
    gde je dobra iskorooišćenost prostora kao i funkcionalnost nameštaja nužna za kvalitet stanovanja. Kako bi se izbegla prenatrpanost prostora, odaberite višenamenski namještaj koji će redukovati broj elemenata, a zadržati potreban kvalitet i iskoristivost prostora.

    Najčešći problem se javlja pri organizaciji zone za spavanje, jer krevet koristimo preko noći dok spavamo, a ostatak vremena on zauzima znatan deo prostora, a gotovo uopše nije u upotrebi.

    Dnevni boravak može vrlo jednostavno postati spavaća soba preko noći. Potrebno je naglasiti da je kvalitet spavanja izuzetno važan, pa stoga nije svejedno koji način transformacije dnevnog boravka u spavaću sobu ćete odabrati. Jedan od najboljih je ugradnja kreveta s kvalitetnim dušekom u regal dnevnog boravka. Krevet je opremljen mehanizmom kojim jednostavnim povlačenjem prema gore ili dole spuštate krevet iz regala tj. ponovo ga vraćate i činite nevidljivim u prostoru. Dno kreveta se podizanjem integrira s regalom i postaje vizualno njegov sastavni deo.
     
    Za povremeno spavanje ili prijem gostiju primenite klub garniture s pomoćnim ležajem, koji se na različite načine uvlači i izvlači iz same garniture ili troseda. Nastojte u celu priču ubaciti i kutiju za posteljinu koje je često sastavni deo klub garnitura, a uvek dobro dođe za pospremanje viška stvari.
     
    Dobra multifunkcionalnost je izuzetno važna u dečjim sobama, koje su prostor za spavanje, igru i rad.
    U nastojanju da se u dečjim sobama obezbedi što više prostora najjednostavnije je integracijom kreveta koji zauzima najviše prostora sa radnim stolom. Umesto kreveta na sprat razmislite o nekom koji se može smestiti ispod radnog stola. Ukoliko su kreveti na sprat idealno rešenje za vaš prostor iskoristite stepenice koje vode do najvišeg ležaja na taj način što ćete ih pretvoriti u fioke i dodati još jednu praktičnu namenu.
     
    Tabure ili policu za odlaganje novina odaberite s jednostavnim dodatkom, koji će poslužiti za serviranje hrane ili napitaka u dnevnom boravku, ali i postavljanje laptopa, dostupnog u bilo kojem trenutku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE