Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Laser koji pomaže lečenje prostate

    U Svečanoj sali Medicinskog fakulteta u Beogradu Urološkoj klinici Kliničkog centra Srbije uručen je napredni laserski uređaj (Grin Lajt XPS) za tretman benigne hiperplazije prostate.

    Uređaj je poklon američkog proizvođača „Ameriken Medikl Sistems-a“ čiji predstavnici su poželeli „da doprinese rešavanju tog problema prostate koji muči veliki procenat muškaraca“.

    Donaciju je uručio zamenik američkog ambasadora u Srbiji Li Litzenberger, koji je rekao da će donacija sigurno omogućiti poboljšanje kvaliteta života velikom broju pacijenata.

    Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je tom prilikom da je izrada idejnog projekta za rekonstrukciju KCS pri kraju i da će tenderska dokumentacija biti gotova početkom 2012., tako da se očekuje da će Srbija najkasnije do 2016. godine imati savremen klinički centar.

    Posle uručenja donacije, predavanje na temu benigne hiperplazije prostate održali su direktor Urološke klinike KCS prof. dr Cane Tulić i prof. Fernando Gomez Sanča iz Instituta za naprednu urološku hirurgiju iz Madrida. Profesor Sanča je posle predavanja izvršio dve hirurške operacije naprednim laserskim sistemom koji je doniran, a koje su prisutni mogli da prate putem video linka.

    Laserski sistem najnovije tehnologije, Grin Lajt XPS, koristi se za tretman benigne hiperplazije prostate, problema koji muči veliki broj muškaraca starijih od 45 godina.

    Ova neinvazivna metoda je daleko brža od dosadašnje, bezbedna je, a oporavak je izuzetno brz – pacijent je u najvećem broju slučajeva posle jednodnevnog boravka u bolnici spreman da ide kući.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE