Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada Japana poklonila mamograf Kruševcu

    Ambasador Japana Tošio Cunozaki predao je Zdravstvenom centru u Kruševcu mamograf sa pratećom opremom, poklon Vlade Japana u okviru projekta „Unapređenje skrininga i prevencije raka dojke u Srbiji“.
     
    „U Srbiji je primećena visoka stopa smrtnosti od raka dojke. Nadam se da ćete uz pomoć poklonjenih aparata moći da olakšate ranu detekciju ove bolesti“, rekao je Cunozaki.
     
    Prema njegovim rečima, preko tog projekta Vlada Japana poklonila je 5,8 miliona evra Srbiji, kako bi se 39 zdravstvenih institucija opremilo mamografom.
     
    Cunozaki je zahvalio građanima Srbije na „iskrenom saosećanju i solidarnosti sa narodom Japana koji se suočava sa velikim tragedijama uzrokovanim zemljotresom i cunamijem“ i najavio da će „i pored teške situacije Japan nastaviti ekonomsku saradnju sa Srbijom sa stanovišta ljudske bezbednosti“.
     
    Direktor Zdravstvenog centra Kruševac Vojkan Kulić rekao je da je rak dojke najrasprostranjeniji vid karcinoma kod žena u Srbiji, te da se u Kruševačkom zdravstvenom centru godišnje uradi oko 2.000 pregleda obolelih od te maligne bolesti.
     
    Kulić je dodao da je vrednost poklonjenog mamografa 70.000 evra, ali da je „mnogo veća vrednost u povećanju kapaciteta za rano otkrivanje, uspešno izlečenje i povoljne kozmetološke efekte te intervencije“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE