Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Piloti odbili ponudu Lufthanze

    Piloti nemačke Lufthanze štrajkovali su i četvrti dan, a male su šanse da će se uskoro rešiti spor između sindikata i uprave oko plata, nakon što su radnici odbacili poslednju ponudu poslodavca.

    Zbog štrajka pilota, koji je organizovao sindikat „Kokpit“, u subotu je otkazano 137 letova, a posledice su pogodile najmanje 30.000 putnika. Štrajk se odnosi na duge letove.

    Iz sindikata je najavljeno da u nedelju neće biti štrajka, te da će ubuduće obavestiti 24 časa unapred o prekidu rada. Lufthanza je saopštila da očekuje normalizaciju saobraćaja, ali da će i dalje biti otkazivanja i kašnjenja.

    „Kokpit“ traži retroaktivno povećanje od 3,66 odsto godišnje za period od pet i po godina, ali je Lufthanza odgovorila da je taj zahtev ne moguće ispuniti.

    Lufthanza je ponudila povećanje od 4,4 odsto do sredine 2018. godine, kao i jednokratnu isplatu u visini od 1,8 mesečnih plata umesto retroaktivnih povećanja.

    Takođe, poslodavac je ponudio zaposlenje za 1.000 novih pilota u narednih pet godina, kao i angažovanje treće strane u rešavanju sporova. „Kokpit“ je odgovorio da je ova ponuda već bila na stolu pre više od dva meseca.

    Izvor: Blic

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE