Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Novinarstvo sve teže možemo nazivati profesijom`

    Novinar iz Hrvatske i urednik nekadašnjeg nedeljnika Feral Tribune Predrag Lucić ocenio je danas da se novinarstvo na prostoru bivše Jugoslavije sve teže može nazvati profesijom.

    "Novinarstvo je strast, ono ne može biti samo posao", rekao je Lucić na promociji knjige "Smeh slobode – uvod u u Feral Tribune" u klubu Fabrika u Novom Sadu.

    Kolumnista iz Hrvatske i takođe nekadašnji urednik Feral Tribuna Boris Dežulović ocenio je da je taj političko-satirični nedeljnik bio "incident" i proizvod slučajnosti.

    "I danas postoji potreba za nedeljnikom kao što je bio Feral, ali ne postoje pretpostavke, baš kao što ni onda nisu postojale", kazao je Dežulović i dodao da on i njegove kolege svakako neće ponovo pokretati taj list, već nešto slično treba da pokrenu mladi ljudi.

    On je ocenio da je kriminal jedino što je organizovano u državama nastalim raspadom Jugoslavije.

    "Država je itekako dobro organizovana, jer je kriminal udruženi zločinački poduhvat države i kriminalaca", rekao je Dežulović.

    Autor knjige, novinar iz Hrvatske Boris Pavelić rekao je da su "feralovci" konstantno uspevali da održe kvalitet novina, što je bio veliki uspeh i što danas ne postoji.

    Predsednik Antifašističke lige Hrvatske Zoran Pusić naveo je da u zemljama bivše Jugoslavije postoje jasne fašističke tendencije, poput militarizacije, iracionalizma i banalnosti.

    Specijalni deo promocije bio je satirični kabare "Melodije smeha i slobode" u izvođenju Predraga Lucića i Borisa Dežulovića.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE