Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stalno praćenje tržišnih trendova je ključ dobrog poslovanja

    Vlada Srbije je ovu godinu proglasila godinom preduzetništva. Uspeh Nelt Grupe, kao jednog od najvećih domaćih poslovnih sistema sa ukupno 3.800 zaposlenih na sedam tržišta i dva kontinenta, može biti inspiracija i podstrek svim preduzetnicima.

    Pitali smo Miloša Jelića,  izvršnog direktora Nelt Grupe šta bi savetovao kao prvi korak onima koji započinju sopstveni biznis.

    "Obično se smatra da je kvalitetna ideja zapravo prvi korak u započinjanju biznisa, ali pre formulisanja ideje bitno je informisati se o dešavanjima na tržištu i konstruktivno povezivati potrebe potrošača, trenutnu ponudu u pojedinim proizvodnim ili uslužnim oblastima i trendove u svetu. Čak i kada jedan biznis model pokaže dobre rezultate ne treba prestati sa praćenjem tržišnih trendova. Na nivou Nelt Grupe se trudimo da pratimo potrebe potrošača, da budemo u toku sa trendovima u oblastima kojim se bavimo i da se informišemo o poslovnim praksama naših principala u celom svetu i u skladu sa tim unapređujemo procese i širimo portfolio usluga".

    Prošlogodišnja postignuća kompanije Nelt u Srbiji nagrađena su priznanjem ,,Lider promena“ Američke privredne komore u Srbiji. Šta su bili ključni momenti u prošloj poslovnoj godini u Srbiji i na drugim tržištima na kojim Nelt posluje?

    Prošla godina bila je dinamična od samog početka. U januaru su otpočele intenzivne pripreme za distribuciju proizvoda kompanije Philip Morris u Srbiji. Izvršene su značajne organizacione promene u više delova naše organizacije, pre svega u sektoru prodaje u kojem je formirana i nova divizija. Sektor ljudskih resursa obavio je kvalitetnu selekciju kandidata koji su uz efikasan onboarding program uspešno stupili na nove pozicije u prodaji. Kao jedna od prvih kompanija u regionu, Nelt je implementirao ’Voice Picking’ tehnologiju u skladišnim operacijama, koja zahvaljujući primeni glasovnih komandi omogućava postizanje višeg nivoa produktivnosti i bezbednosti na radu.Ista tehnologija je zatim uspešno implementirana i u našoj kompaniji Neregelia u Crnoj Gori. Na tržištu Bosne i Hercegovine implementirali smo SAP i otvorili novi regionalni distributivni centar u Bijeljini. Na nivou cele Nelt Grupe u prošloj godini zaposlili smo 460 ljudi.

    Nelt se kao društveno odgovorna kompanija nedavno priključio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija. Šta ovo članstvo podrazumeva i zašto je važno?

    Članstvom u Globalnom dogovoru, najvećoj svetskoj građanskoj inicijativi u okviru UN-a, Nelt se obavezao da svoje delatnosti usaglasi sa deset univerzalnih principa iz oblasti ljudskih prava, rada, zaštite okoline i anti-korupcije. Kao kompanija koja brine o potrebama svojih partnera, zaposlenih kao i šire lokalne zajednice, već smo  pokrenuli niz društveno odgovornih aktivnosti i težićemo da ihinadalje unapređujemo. Važno je da se što veći broj organizacija opredeli za ovu inicijativu kako bi se što značajnije uticalo na širenje primera dobre prakse i podizanje svesti kompanija i zajednice o značaju poslovanja u skladu sa globalnim ciljevima Dogovora.

    Šta će biti u fokusu poslovanja Nelt Grupe u godini koja je pred nama?

    U ovoj godini nastavićemo sa širenjem poslovanja u oblasti distribucije. Već u januaru 2016. ostvarili smo dve nove značajne saradnje – sa kompanijom HiPP u Makedoniji i kompanijom Bambi na teritoriji Bosne i Hercegovine. Prema utvrđenom planu ove godine očekuje nas implementacija SAP-a u kompaniji Nelt ST u Makedoniji. Na teritoriji Srbije intenziviraćemo ponudu na polju logističkih usluga za postojeće i nove principale.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE