Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Varoufakis savetuje vođu Laburista?

    Bivši grčki ministar finansija Yanis Varoufakis postaće savetnik lidera britanske opozicine Laburističke stranke Jeremy Corbyna, prenosi Sky News.

    Varoufakis je napustio vladu grčkog premijera Alexisa Tsiprasa jula prošle godine pošto je odbio da prihvati uslove trećeg sporazuma sa međunarodnim kreditorima, koji je podrazumevao dalje mere štednje.

    Corbin je rekao da Varoufakis nedavno razgovarao sa premijerom iz senke John McDowellom i savetovaće laburiste po određenim pitanjima.

    >>>> 1.000 evra za minut intervjua sa Varoufakisom

    "Varoufakis je zanimljiv jer je učestvovao u svim pregovorima sa međunarodnim kreditorima. Mislim da je način na koji se Grčka bila tretirana užasan i treba da im pružimo ruku ", rekao je Corbin lokalnom listu "Islington Tribune".

    Bivši grčki ministar u septembru se pominjao u kontekstu saradnje sa pokretom „Dosta je bilo“ Saše Radulovića’, a važi za jednog od popularnijih stranih političara u Srbiji.

    Varoufakis se obrazovao u Britaniji, doktorirao je na Univerzitetu u Eseksu, a ima i diplomu Univerziteta u Birmingemu, podseća Sky News.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE